06 Apr 1 match

Stark slutforcering räckte inte för herrarna

15 november 2017 22:00
SSL HERR

Regerande svenska mästarna Falun kom på besök till ett fullsatt Lisebergshallen och gav Pixbo Wallenstam en tuff match. Slutresultat skrevs till 6-7 (1 - 2, 2 - 2, 3 - 3).

Gästande Falun såg ut att gå mot en komfortabel seger när Pixbo Wallenstam gjorde ett sista ryck. Det räckte nästan för att gå ikapp men Falun var det starkare laget och kunde vinna med uddamålet.

Anton Eriksson gav hemmalaget ledningen innan Falun gjorde två mål i mitten av den första perioden och kunde gå till pausvila i ledning.

• Vi får en bra start och hade perioden, tyvärr får de några skitmål, säger Charlie Sköld.

I mittperioden gjorde Pixbo Wallenstam två raka mål. Replik Falun som hittade rätt två gånger om och gick till vila i ledning med 4-3.

• Deras förstafemma är bra och de vet var dem ska stå. Man tycker att man håller dem och ändå gör de sina poäng, säger Charlie Sköld.

Falun gjorde även 3-5, endast sekunder in i sista perioden. I matchminut sju utökade man till 3-6 innan Charlie Sköld reducerade till 4-6 med sitt andra mål för dagen. Falun nätade igen och vid 4-7, 14.43 in i perioden kändes det kört. Då gjorde Martin Östholm två snabba mål vilket gav nerv i slutet av matchen. Men kvitteringen mäktade man inte med.

• Vi gör det ändå bra med tanke på att vi möter svenska mästarna, säger säger Charlie Sköld.

Martin Östholm och Charlie Sköld blev poängbäst i hemmalaget med 2+1 vardera.

• Det måste nog ha varit min bästa match i Pixbo Wallenstam. Vi kom in i ett bra stäm i min femma idag. Det är kul att se vad man går för i SSL, säger Charlie Sköld som gör sin första säsong i högsta serien och som blev utsedd till matchens lirare i hemmalaget i dagens match.

Nästa hemmamatch spelas på lördag i Wallenstamhallen kl. 16.00 då Sirius kommer på besök.