Söndag
13 Jan 2 matcher
Onsdag
16 Jan 1 match
Lördag
19 Jan 1 match
Tisdag
22 Jan 1 match
Söndag
27 Jan 1 match
Måndag
28 Jan 1 match
Onsdag
06 Feb 1 match
Lördag
09 Feb 1 match
Söndag
10 Feb 1 match
Tisdag
12 Feb 1 match
Fredag
15 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 2 matcher
Onsdag
20 Feb 1 match
Söndag
24 Feb 2 matcher
Onsdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Måndag
18 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Pressmeddelande: Pixbo Wallenstam, IBK Göteborg och Lindås anmäler sina lag till nya ligan PFL

9 februari 2019 14:30
KLUBBEN

Pixbo Wallenstam Innebandy, Lindås Rasta IBK och IBK Göteborg anmäler sina elitlag på dam- och herrsidan till den nya ligan Premier Floorball League (PFL) till säsongen 2019/2020.

I slutet av veckan beslutade de tre Göteborgsklubbarna att anmäla sina elitlag till den nya ligan Premier Floorball League inför säsongen 2019/2020. De lag det gäller är Lindås Rasta IBK:s herrlag, IBK Göteborgs damlag och Pixbo Wallenstams dam- och herrlag.


PRESSMEDDELANDE

Från Lindås Rasta, IBK Göteborg och Pixbo Wallenstam Innebandy.

...

– I grunden handlar det om att vi klubbar anser att vi bedriver en fantastiskt sport som har större utvecklingspotential än förbundet har lyckats generera. Vi vill därför vara med och bidra med den kunskap klubbarna besitter. Det finns ett stort engagemang att vilja stärka sporten och ligan, säger Åsa Kalentun, ordförande i Lindås Rasta IBK.

Beslutet att anmäla sig till den nya ligan har föregåtts av en långsträckt förhandling mellan elitlagens intresseorganisation Föreningen Svenska Superligan och Svenska Innebandyförbundet.

Ligan är ett resultat av att förhandlingarna avbröts på initiativ av Svenska Innebandyförbundet i slutet av förra året. Samtliga tre klubbar är entusiastiska över den nya ligan samtidigt som de anser att det är beklagligt att tillräcklig vilja saknats för att komma till en lösning inom rimlig tid.

– Vår ambition och vilja har hela tiden varit att göra denna transformation tillsammans med förbundet. Att den nya ligan ligger utanför förbundet är olyckligt för svensk innebandy, säger Niklas Sjöström ordförande IBK Göteborg.

Klubbarnas önskan är att den nya ligan så fort som möjligt ska finnas med under specialförbundet SIBF och Riksidrottsförbundet.

– Vi har ett ansvar mot svensk innebandy att skapa ekonomiska förutsättningar för såväl bredd- som elitidrott. PFL och möjligheten till rådighet avseende rättigheterna ger svensk innebandy en rättvis chans att utvecklas långsiktigt och ansvarsfullt, säger Fredrik Löfgren, ordförande Pixbo Wallenstam.