Lördag
16 Mar 1 match
Måndag
18 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match

Nowa Veteläinen Lindgren - årets Star Camp tjejstipendiat

5 juni 2018 12:00
STAR CAMP

2018 års Star Camp stipendie till lovande tjejspelare tillfaller Nowa Veteläinen Lindgren född 2005. Star Camp stipendiet delas ut till unga spelare som brinner för sin idrott. Det räcker emellertid inte med att vara duktig på innebandyplanen för att bli en stipendiat, man måste också vara en god lagspelare och bra kamrat vid sidan av planen, säger Kalevi Pessi, elitansvarig i Pixbo Wallenstam.


Nowa uppfyller kriterierna med råge och är en värdig stipendiat. Hon spelar i Trollhättans FF och brinner för innebandy. Nowa har spelat innebandy sedan hon var fem år. Så fort hon kommer hem från skolan är det klubba och boll som gäller.

Nowa spelar och har alltid spelat med ett pojklag, där killarna är 1-2 år äldr. Laget har vunnit serien två år i rad och Nowa har varit i toppen av poängligan båda åren. Hon har en fin spelförståelse, teknik och är snabb som en vessla.

Vi har intervjuat Nowa om Star Camp stipendiet.

Hur reagerade du när du fick reda på att du är årets Star Camp stipendiat?

– Först trodde jag inte det var sant när pappa berättade det för mig. Men efter att jag läst det på nätet, så blev jag jätteglad, hoppade runt en stund innan jag sprang och hämtade klubban och började trixa och skjuta.

Vad tycker du är det bästa med innebandy?

– Allt! Gemenskapen, farten, lika kul att spela som att titta på. Fast lite roligare att spela.

Har du varit på Star Camp tidigare?

– Jag har varit på Star Camp två gånger tidigare.

Vad ser du fram emot mest på årets camp?

– Att spela med SSL-spelarna.

Vad har du för mål med innebandyn i framtiden?

– Att spela i SSL, landslaget och att bli bäst i värden. Men mitt första mål är att komma in på RIG riksinnebandygymnasiet.

Star Camp och Pixbo Wallenstams SSL-lag önskar Nowa varmt välkommen till årets Star Camp och kommer att göra allt för att det ska bli ett minne för livet.