RÖN

Pixbo Wallenstams damer vann med uddamålet - nu klara för SM-semifinal

29 mars 2018 22:00

Under skärtorsdagen spelades kvartsfinal fyra mellan Västerås Rönnby och Pixbo Wallenstam i Kristiansborgshallen.

Gästande Pixbo segrade med 3-2 i kvällens match och är därmed klara för SM-semifinal efter totat 3-1 i matchserien.

Rönnby - Pixbo Wallenstam 2-3 (0-1, 2-1, 0-1)

Mål Rönnby: Angelica Nordfeldt, Jennifer Lindholm. Mål Pixbo: Stephanie Boberg, Linda Andersson, Josefin Wålinder.

I den förra matchen var det Västerås Rönnby som vann med uddamålet, idag var det Pixbo Wallenstams tur.

Stephanie Boberg gav gästerna den bästa starten med 0-1 redan i den första matchminuten. Det blev också det enda målet i den första perioden.

Precis som i den förra matchen kom detta att bli en jämn och dramatisk kamp. Lagen följdes åt målmässigt och efter två perioder stod det 2-2.

Matchslutet bjöd på chanser åt båda håll och det stod och vägde när Josefin Wålinder prickade in 2-3 halvvägs in i den tredje perioden.

Hemmalaget pressade på mot slutet i sin jakt på kvittering och gav det verkligen en chans, men det blev inte fler mål denna afton. Pixbo Wallenstam höll undan, segrade med 2-3 och vann därmed kvartsfinalserien med 3-1 i matcher och avancerade vidare till SM-semifinal. I semifinalen väntar nu Iksu. I den andra semifinalen spelar Mora mot Täby.

SM-semifinalerna avgörs i bäst av fem matcher med start den 6 april.

SM-semifinal: Pixbo Wallenstam – Iksu