21 Apr 1 match

Säsongen över för damerna efter en ny suddenförlust mot Iksu

11 april 2018 21:30

Det blev inte tredje gången gillt mot Iksu för Pixbo Wallenstams damer. Nytt suddendrama under onsdagen och ny förlust. Det innebär att man förlorade mot Iksu med totalt 0-3 i en jämn matchserie.

Under onsdagen spelade damerna den tredje SM-semifinalen mot Iksu. Vinna eller försvinna var det som gällde. Och det blev tight igen precis som i de tidigare matcherna i denna semifinalserie.

Iksu fick den bästa starten på matchen med två mål de första tio minuterna varav tvåan kom i power play. Innan den första perioden var slut satte Umelaget även trean.

I mittperioden var Pixbo Wallenstam det bättre laget, två mål kom genom Lisa Andebratt och Alicia Fylke.

Frida Ahlstrand satte sedan kvitteringen i box play i början av den tredje perioden. Ledningsmålet 4-3 kom strax därefter, målskytt nu Isabell Krantz i power play. Ledningen blev dock kortvarig då Iksu reducerade två minuter senare.

4-4 var också resultatet efter ordinarie matchtid och ett nytt suddendrama väntade.

Väl där avgjorde Iksu i första minuten och blev därmed klara för SM-final. Frida Ahlstrand och Alicia Fylke blev poängbäst hos Pixbo Wallenstam med ett mål och en assist.

Pixbo Wallenstams damer tackar för allt stöd under säsongen!