Söndag
11 Mar 1 match
Torsdag
15 Mar 1 match
Lördag
17 Mar 1 match
Söndag
18 Mar 1 match
Tisdag
20 Mar 1 match
Torsdag
22 Mar 1 match
Fredag
23 Mar 1 match
Lördag
24 Mar 1 match
Söndag
25 Mar 1 match
Måndag
26 Mar 1 match
Torsdag
29 Mar 1 match
Fredag
06 Apr 1 match
Söndag
08 Apr 1 match
Onsdag
11 Apr 1 match
Söndag
23 Sep 2 matcher
Tisdag
25 Sep 1 match
Söndag
30 Sep 2 matcher
Onsdag
03 Okt 1 match
Lördag
06 Okt 1 match
Söndag
07 Okt 1 match
Söndag
14 Okt 2 matcher
Söndag
21 Okt 1 match
Onsdag
24 Okt 1 match
Fredag
26 Okt 1 match
Söndag
28 Okt 1 match

Pressmeddelande: Rikard Jonsson blir ny sportchef för Pixbo Wallenstams herrar

9 april 2018 14:00
KLUBBEN

Pixbo Wallenstam förstärker organisationen kring sitt herrlag i Svenska Superligan med en ny sportchef, Rikard Jonsson. Han kommer närmast från föreningens akademi och har själv spelat innebandy under många år på elitnivå i bland annat Jönköping och Pixbo Wallenstam.


Pixbo Wallenstam har utsett Rikard Jonsson till ny sportchef för herrlaget i Svenska Superligan. Rikard har ett förflutet som elitinnebandyspelare i högsta serien i Sverige och i Schweiz. Han har också under tjugo år varit med och byggt upp varumärket Salming där han de sista nio åren har varit VD för Salming Hockey AB.

Rikard har stor erfarenhet av att arbeta med spelare och lag på elitnivå internationellt vilket kommer att stärka Pixbo Wallenstams verksamhet. Han har också det senaste året varit engagerad i föreningens akademi.

– Med Rikard som ny sportchef markerar vi starten på en ny satsning som Pixbo Wallenstam gör på herrsidan. Målet är att vara ett stadigt lag topp fyra över tid och vinna föreningens nästa SM-guld på herrsidan, säger Pixbo Wallenstams elitansvarige Kalevi Pessi.

Rikard själv ser fram emot sitt nya uppdrag.

– Sportchefsrollen i sig är helt ny för mig, men som i alla organisationer och lag handlar det om att hitta rätt mix av människor som vill bidra och nå samma mål. Människor måste må bra och känna förtroende för att prestera maximalt. Jag har under mina år på Salming Hockey haft förmånen att förhandla med spelare i världens bästa hockeyliga (NHL). En erfarenhet som kommer att bidra till att nå våra mål på kort sikt men även på lång sikt i framtiden.

Rikard tror starkt på det nuvarande laget och dess potential att utvecklas.

– Det är en spännande mix av erfarenhet, ungt och gammalt där det finns en stor potential att fortsätta att utvecklas som lag utifrån lagets prestation under grundserien den gångna säsongen.

Pixbo Wallenstams herrlag går nu in i en spännande utvecklingsfas säger ordförande Jan Inge Forsberg.

– Vi har redan en bra stomme att bygga vidare på och varje år framöver kommer vi att krydda med unga talanger. Inte minst internationella sådana. Rikard, med sin breda internationella erfarenhet är helt rätt person att ta sportchefsrollen i detta arbete, säger Jan Inge Forsberg.