FAL

Galante Carlström och Enström fixade segern

15 november 2017 21:25
SSL Herr

Det stod länge och vägde mellan Pixbo och Falun. Gästerna gjorde ett ryck i inledningen av sista perioden, men hemmalaget krigade sig tillbaka. Dock blev det en uddamålsförlust för Pixbo när Falun vann med 7-6.

Pixbo-Falun 6-7 (1-2,2-2,3-3)

Mål Pixbo: Charlie Sköld 2, Martin Östholm 2, Anton Eriksson, Johan Borgström

Mål Falun: Alexander Galante Carlström 4, Rasmus Enström 2, Alexander Hallén

Efter den första perioden hade duon med Alexander Galante Carlström och Rasmus Enström sett till att gästerna ledde med 2-1. Men inom loppet av en minut i mittenakten kunde hemmalaget både reducera och kvittera genom Johan Borgström och Charlie Sköld. Glädjen blev kortvarig då Galante Carlström höll sig framme igen och kvitterade snabbt till 3-3. Pixbo hade sedan chansen att ta tillbaka ledningen genom en straff, men istället var det gästerna och den målglade tremålskytten som tog ledningen när Galante Carlström gjorde sitt och Faluns fjärde mål för kvällen.

Det jämna spelet fortsatte in i den sista perioden, dock hade gästerna krigat till sig en 7-4-ledning med lite mer än fem minuter kvar av matchen. Men Pixbo och framförallt Martin Östholm var inte beredda att ge upp. Det var spännande in i det sista när det stod 6-7 på tavlan med bara två minuter kvar - men gästerna lyckades behålla ledningen.

Den här gången fick hemmalagets skyttekung Max Wahlgren, som gjorde fyra mål i den senaste matchen, se sig besegrad av gästernas målfarlige Alexander Galante Carlström - som gjorde fyra mål ikväll.