JIK

Pixbo växlade upp i sista perioden och slog Jönköping

14 december 2017 21:52
SSL Herr

I två perioder klarade Jönköping av att hålla jämna steg med Pixbo, sedan blev topplaget för svårt för nykomlingen. I tredje perioden drog Pixbo ifrån till en säker seger.

Jönköping-Pixbo Wallenstam 2-7 (0 - 1, 1 - 1, 1 - 5)

Mål Jönköping: Jesper Ekström, Simon Karlsson.

Mål Pixbo Wallenstam: Adam Persson, Philip Bringestedt 2 , Max Wahlgren, Jens Milesson.

Med tanke på slutresultatet kan man kanske tro att när Adam Persson satte 1-0 för Pixbo åtta minuter in i matchen så hade man greppet under resterande del av matchen. Riktigt så var det inte. Jönköping höll jämna steg med topplaget Pixbo under två perioder och när tredje perioden skulle inledas så ledde förvisso Pixbo, men bara med ett mål.

I tredje perioden hände dock något och det lossnade för Pixbo. Fem mål de avslutande 20 minuterna kunde inte Jönköping matcha, även om smlänningarna fick in en boll under sista perioden. En jämn skottstatistik de två första perioderna förvandlades till 6-12 i Pixbos favör under de avslutande 20 minuterna. Pixbo gick i och med segern om Linköping i tabellen och upp på en tredjeplats. Jönköping återfinns för närvarande på plats tio i samma tabell.