RÖN

Åttonde raka för Pixbo

19 november 2017 16:15
SSL Dam

Pixbo befäste förstaplatsen i SSL efter sin åttonde raka seger. Halvvägs in i den tredje perioden i Västerås hade göteborgarna en sexmålsledning som blev får stor att ta ifatt för Rönnby.

Rönnby - Pixbo 3-6 (0-2, 0-2, 3-2)

Mål Rönnby: Alicia Fylke, Eliska Krupnova, Stephanie Boberg 2, Linda Andersson, Emmelie Södergren

Mål Pixbo: Lisa Söderlund, Sofia Olander, Elin Björkman

Pixbo Wallenstams superfina form fortsätter. I den 12:e SSL-omgången kom göteborgarnas åttonde raka viktoria - efter bortasegern mot Rönnby med 6-3.

Gästerna inledde målskyttet i den första perioden genom Alicia Fylke och tjeckiskan Eliska Krupnova - för att sedan dubblera sin ledning i den andra när klev Stephanie Boberg fram och blev tvåmålsskytt.

I den tredje och sista akten gick Pixbo upp till 6-0 innan även hemmalaget skulle öppna sitt målskytte. Rönnby reducerade tre gånger om men kom inte närmare än så, vilket innebar tre nya poäng till gästerna från Göteborg.