MORA

Mora ny serieetta - efter segern i seriefinalen

11 februari 2018 18:00
SSL Dam

KAIS Mora är ny serieledare i SSL efter seger i seriefinalen hemma mot Pixbo. Dalalaget vände uddamålsunderläge i mittperioden innan man i den tredje kunde stänga ner sitt motstånd och slutligen vinna med 6-2.

KAIS Mora - Pixbo Wallenstam 6-2 (1-2, 2-0, 3-0)

Mål Mora: My Kippilä 2, Jessika Eriksson 2, Amanda Öhman, Amanda Wall

Mål Pixbo: Isabell Krantz, Stephanie Boberg

Efter 20 spelade omgångar är KAIS Mora ny serieledare i SSL. Detta efter att ha besegrat tidigare serieledarna Pixbo Wallenstam med 6-2 hemma i Unihoc Arena.

Det var dock gästerna från Mölnlycke som tog tätet två gånger om i den första perioden. Isabell Krantz öppnade målskyttet varpå Jessika Eriksson kvitterade, men det sista ordet fick Stephanie Boberg som satte 2-1 med mindre än minuten kvar.

Från den andra perioden skulle dock KAIS Mora ta över målmässigt. På dryga 30 sekunder vände man underläge till ledning när Amanda Öhman satte 2-2 och My Kippilä fullbordade vändningen med sitt 3-2-mål. I den tredje och sista akten drog hemmalaget ifrån och kunde till slut besegra Pixbo med 6-2. Därmed kliver Mora upp som serieledare med två poäng före Pixbo som flyttas ner till andraplatsen.