Söndag
11 Mar 1 match
Torsdag
15 Mar 1 match
Lördag
17 Mar 1 match
Söndag
18 Mar 1 match
Tisdag
20 Mar 1 match
Torsdag
22 Mar 1 match
Fredag
23 Mar 1 match
Lördag
24 Mar 1 match
Söndag
25 Mar 1 match
Måndag
26 Mar 1 match
Torsdag
29 Mar 1 match
Fredag
06 Apr 1 match
Söndag
08 Apr 1 match
Onsdag
11 Apr 1 match
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Rönnby
RÖN

Damerna tillbaka på vinnarspåret igen

11 mars 2018 18:30
SSL DAM

Västerås Rönnby var sista laget att gästa Wallenstamhallen i damernas grundserie 2017/18. Efter förlusten mot Warberg i fredags visade damerna formen inför kommande slutspel. Pixbo Wallenstam vann till slut med 3-1.

Matchen var jämn i två perioder innan hemmalaget tog tag i det och kunde avgöra till sin fördel.


Västerås Rönnby tog ledningen i mitten av den första perioden innan Stephanie Boberg kvitterade minuterna senare. 1-1 var också resultatet i paus.

Efter en mållös mittperiod satte Stephanie Boberg sitt och hemmalagets andra mål för dagen. Detta efter att man precis klarat ett box play. Caroline Adelöw utökade ledningen efter halva perioden. 3-1 stod sig matchen ut vilket innebär tre poäng i sista hemmamatchen före slutspelet.

– Vi tar över mer och mer och ger dem inte chansen, säger Sara Hjorting.

Segern var också ett snäpp uppåt jämfört med Warbergsmatchen i fredags.

– Ja, idag visar vi hjärta och sliter för varandra. Vi kanske får någon mer studs med oss också samt att vi har bättre tålamod, säger Sara Hjorting.

Poängbäst i hemmalaget blev Stephanie Boberg med sina två mål.

På lördag, den 17 mars klockan 15.40, spelas den sista omgången av SSL dam 2017/18. För Pixbo Wallenstams damer väntar Endre borta i ICA Maxi Arena i Visby. Efter den matchen avgörs slutspelsvalen för SM-kvartsfinalserierna. För datum och motstånd håll utkik på pixbo.se.

– Västerås Rönnby idag och Endre nästa vecka är bra matcher för oss inför slutspelet, vi kan ju få möta dem igen redan i kvartsfinalserien. Endre har en fin arena och en bra publik, säger Sara Hjorting.

Du har ju gjort ett par slutspel nu, hur är känslan i år?

– Att vi har ett fantastiskt bra lag. Får vi tillbaka någon mer som har varit borta kan vi rulla på tre femmor vilket är viktigt i ett förhoppningsvis långt slutspel så man orkar hela vägen, säger Sara Hjorting som blev matchens lirare i hemmalaget mot Västerås Rönnby.