Rönnby
RÖN

Fördel Pixbo Wallenstams damer - vann även rond två mot Västerås Rönnby

24 mars 2018 21:07

Under lördagen spelades den andra kvartsfinalen på damsidan mellan Västerås Rönnby och Pixbo Wallenstam. Precis som häromdagen blev det seger för Pixbo Wallenstam, nu med 7-4.

Likt den första SM-kvartsfinalen skaffade sig Pixbo Wallenstam ett kommando tidigt i matchen som man inte släppte. Match två vann Pixbo Wallenstam med tre bollar och man har nu 2-0 i matcher i kvartsfinalserien.

Alicia Fylke gav bortalaget ledningen i den femte matchminuten i Bombardier Arena. Ledningen utökades av Frida Ahlstrand i mitten av perioden innan Västerås Rönnby reducerade. Pixboledning 1-2 var resultatet i paus.

Isabell Krantz utnyttjade ett power play i början på mittperioden fram till 1-3. Under samma spelminut kom även 1-4 genom Alicia Fylke. Just Fylke satte också nästa mål i slutet av den andra perioden.

I början på den tredje perioden gjorde Alicia Fylke sitt fjärde mål i matchen. 1-6 kom sedan på straffmål genom Isabell Krantz och matchen var avgjord. Västerås Rönnby återhämtade sig och satte en straff i mitten av perioden och ytterligare två hemmamål kom innan slutsignalen gick vilket gav slutresultatet 4-7.

Resultatet innebär att Pixbo Wallenstam nu har chansen att avgöra SM-kvartsfinalserien hemma på måndag. Kom till hallen då och stötta damerna fram till en semifinal.

Resterande matcher i kvartsfinalserien:

Kvartsfinal 3.5, 2018-03-26 19:00, Pixbo Wallenstam IBK - Västerås Rönnby IBK, Wallenstamhallen

Eventuellt kvartsfinal 4.5, 2018-03-29 19:00, Västerås Rönnby IBK - Pixbo Wallenstam IBK, Bombardier Arena A

Eventuellt kvartsfinal 4.5, 2018-03-31 14:00, Pixbo Wallenstam IBK - Västerås Rönnby IBK, Wallenstamhallen