RÖN

Damerna föll hemma i tredje kvarten - chans till revansch på skärtorsdagen

26 mars 2018 21:30
SSL DAM

Under måndagen spelade Pixbo Wallenstams damer den tredje SM-kvartsfinalen mot Västerås Rönnby. I en tight match fick man se sig besegrade med uddamålet 2-3. Pixbos damer har dock fortsatt övertaget i matchserien, nu med ställningen 2-1 i matcher.

Pixbo Wallenstams damer hade chansen att stänga kvartsfinalserien mot Västerås Rönnby under måndagskvällen.

Publiken i Wallenstamhallen fick se en jämn match där gästerna tog ledningen och aldrig släppte den samtidigt som hemmalaget inte riktigt fick till det som i kvartsfinal ett och två. Efter en uddamålsförlust har Pixbo Wallenstam nu istället chansen att avgöra på bortaplan.

Västerås Rönnby tog ledningen i den fjärde matchminuten. Kvitteringen kom minuten senare genom Eliška Krupnová. Innan paus kom också nästa ledningsmål för gästerna. 1-2 var också ställningen i paus.

– Det är inte hela världen att vi hamnar i underläge men vi var inte där från börjat idag med vårt Pixbohjärta, säger Isabell Krantz.

Efter en mållös mittperiod satte Josefin Wålinder kvitteringen elva sekunder in i tredje. Västerås Rönnby tog dock återigen ledningen nu med åtta minuter kvar att spela. Hemmalaget tryckte på men ytterligare kvittering uteblev. Västerås Rönnby reducerade därmed matchserien till 2-1.

– Vi är bättre i andra och då kommer hjärtat fram. Vi fortsätter att ta tag i det i tredje och det är skönt att få en tidig utdelning där. Västerås Rönnby har lite tur med sig att vi inte får in kvitteringen i slutet. Vi blir lite mer stillastående idag jämfört med de tidigare matcherna och gör det lite lättare för dem, säger Isabell Krantz.

Istället får nu Pixbo Wallenstam chansen att avgöra på bortaplan under skärtorsdagen.

– Då ska de få smaka räv, säger Isabell Krantz, matchens lirare i Pixbo Wallenstam i kvartsfinal tre.

Resterande matcher i kvartsfinalserien:

Kvartsfinal 4.5, 2018-03-29, 19:00, Västerås Rönnby IBK - Pixbo Wallenstam IBK, Kristianborgshallen

Eventuellt kvartsfinal 5.5, 2018-03-31 14:00, Pixbo Wallenstam IBK - Västerås Rönnby IBK, Wallenstamhallen