Höllviken
HIBF

Stabil insats av Pixbo Wallenstams herrar hemma mot Höllviken

31 oktober 2018 21:00

Pixbo Wallenstam har blandat vinster och förluster de senaste omgångarna men dagens seger gör att man hakar på uppe i toppen av tabellen. Under onsdagen gästade Höllvikens herrar Mölnlycke och Wallenstamhallen. Efter en jämn inledning tog Pixbo Wallenstam tag i spelet, tre mål till rävarnas fördel skiljde till slut. Bortalaget bjöd upp till kamp men Pixbo Wallenstam segrade med 8-5. Gustav Fritzell utsågs till matchens lirare i hemmalaget efter två mål och tre assist. Nästa match för Pixbo Wallenstams herrar är Kalmarsund borta på lördag den 3 november i Kalmar Sporthall.

Pixbo Wallenstam - Höllviken 8-5 (2-2, 4-1, 2-2) Mål Pixbo: Charlie Sköld 2, Gustav Fritzell 2, Albin Thurén, Andreas Stefansson, Martin Östholm, Adam Persson.

Mål Höllviken: Simon Larsson, Pontus Karlson Martell, Christoffer Andersson 2, Linus Bergström.

...

Gästande Höllviken började bäst denna kväll och tog ledningen efter 4.03. Kvitteringen kom fyra minuter senare genom Charlie Sköld. Pixbo Wallenstams ledningsmål kom när Gustav Fritzell satte 2-1. Höllviken svarade dock omgående och 2-2 var också resultatet i pausvila ett.

I andra perioden ryckte Pixbo Wallenstam i målprotokollet. Albin Thurén, Andreas Stefansson, Gustav Fritzell och Martin Östholm såg till att utöka ledningen med var sitt mål. Höllviken hann med en reducering fram till 6-3 vilket också var resultatet vid periodpaus två.

– Det var skönt att dra ifrån lite där och få lite utdelning, säger Charlie Sköld.

Den sista perioden blev precis som den första målmässigt jämn. Adam Persson gjorde det första målet i tredje perioden genom att sätta 7-3 efter sju minuter innan Charlie Sköld satte åttan. Höllviken reducerade i power play och fastställde sedan slutresultatet till 8-5.

– Det var full fart i tredje och böljade lite fram och tillbaka. Skönt att ha lite stolpe in idag istället för stolpe ut. Vi har haft lite problem tidigare under säsongen mot de på pappret sämre lagen, kanske lite underskattning, så det var skönt att vända den trenden också, säger Charlie Sköld.

Gustav Fritzell utsågs till matchens lirare i hemmalaget efter två mål och tre assist.

Du själv stänkte dit två mål idag och har börjat säsongen bra!

– Jag gör mitt andra år i SSL nu och har fått mer rutin, nu vet jag vad som gäller, säger Charlie Sköld.

Nästa match för Pixbo Wallenstams herrar är Kalmarsund borta, 3 november, klockan 16.00 i Kalmar Sporthall.