Söndag
17 Feb 2 matcher
Onsdag
20 Feb 1 match
Söndag
24 Feb 2 matcher
Onsdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Måndag
18 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Helsingborg
FCH

Herrarna vann jämn hemmamatch mot Helsingborg

18 november 2018 20:30
SSL HERR

Under söndagen kom Helsingborg på besök till Wallenstamhallen. Det blev en jämn match som slutade med uddamålsseger för hemmalaget. Philip Bringestedt stod för ett mål och en assist och Charlie Sköld blev utsedd till matchens lirare i hemmalaget.

– Det var skönt att få göra lite poäng och öka på självförtroendet. Kul också att kunna bidra till en seger, säger Bringestedt.

Nu tar SSL herr VM-uppehåll. Pixbo Wallenstam representeras där av Martin Östholm, följ honom och hela det svenska laget på www.iffwfc.org, 1-9 december i Prag.


Pixbo Wallenstam - Helsingborg 6-5 (2-2, 2-1, 2-2)

Mål Pixbo: Philip Bringestedt, Gustav Fritzell, Charlie Sköld, Andreas Stefansson, Anton Eriksson, Jens Milesson

Mål Helsingborg: Nicklas Lidholm 3, Fredrik Azelius, Linus Nordgren

...

Efter två jämna perioder drog Pixbo Wallenstam ifrån och såg ut att gå mot en relativt klar seger. Då vaknade Helsingborg och var nära att komma ikapp. Pixbo Wallenstam kunde till slut vinna med 6-5.

Pixbo Wallenstam inledde målskyttet genom att sätta 1-0 efter 1.50, målskytt Philip Bringestedt. Bortalaget kvitterade i power play fyra minuter senare innan Gustav Fritzell såg till att rävarna återtog ledningen efter 13.48. Helsingborgs kvittering nu kom minuten senare, 2-2 var också resultatet i paus ett.

– Det var lite frustrerat för vi skapar bra lägen men vi får jobba för våra mål och för att skapa ytorna framåt. Försvaret var bra, säger Philip Bringestedt.

3.22 in i mittperioden gav Charlie Sköld hemmalaget ledningen igen. Även nu gjorde Helsingborg en snabb replik fram till 3-3. Minuterna senare satte Andreas Stefansson ytterligare ett ledningsmål för Pixbo Wallenstam, det höll sig till periodvila två.

Anton Eriksson utökade ledningen minuten in i den tredje perioden och Jens Milesson gjorde detsamma när klockan stod på 6.55. Helsingborg reducerade två gånger om, varav en i box play, och matchen fick nerv de sista fem minuterna. Pixbo Wallenstam höll undan och kunde vinna med ett mål.

– Vi slarvade lite i power play och tappade tålamodet lite så det var skönt att hålla tätt i slutet. Det var välbehövligt och det var inte lika mycket slarv idag som mot Mullsjö senast. Vi bjuder inte på lika mycket och har mer struktur och jobbar mer tillsammans idag, säger Philip Bringestedt.

Philip Bringestedt stod för ett mål och en assist och Charlie Sköld blev utsedd till matchens lirare i hemmalaget.

– Det var skönt att få göra lite poäng och öka på självförtroendet. Kul också att kunna bidra till en seger, säger Bringestedt.

Nu tar SSL herr VM-uppehåll. Pixbo Wallenstam representeras där av Martin Östholm, följ honom och hela det svenska laget på www.iffwfc.org, 1-9 december i Prag.

– Det blir lite konstigt, det har ju varit ett tight spelschema nu inför VM. Vi som inte ska spela VM ska slipa på lite detaljer och köra lite extra fys. Man är lite sliten nu så vi behöver återhämtning. Efter VM ska vi bli lite mer effektiva och få lite mer enkla mål med oss. Vi testar fortfarande femmor för att hitta det bästa inför slutspelet, säger Philip Bringestedt.

Nästa match för Pixbo Wallenstams herrar är Storvreta borta, torsdagen den 20 december klockan 19:00 i IFU Arena.