Lördag
16 Mar 1 match
Måndag
18 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Jönköping
JIK

Förlust i förlängningen för herrarna när Jönköping gästade Wallenstamhallen

24 februari 2019 21:00
SSL HERR

Under söndagen kom Jönköping på besök till Wallenstamhallen. Det blev en svängig match som till slut avgjordes i sudden death, där visade sig gästerna vara starkast. Bortalaget öppnade matchen bäst och hade länge kommandot men Pixbo Wallenstam jobbade sig närmare och närmare. Logiskt då till slut att matchen fick avgöras i sudden death.

Kampen runt SSL:s slutspelsstreck på herrsidan är fortsatt en dramatisk historia. Varje poäng är av yttersta vikt, något som märktes tydligt i mötet mellan tabellsjuan Pixbo Wallenstam och åttan Jönköping i Mölnlycke på söndagseftermiddagen.


Resultat:

Pixbo Wallenstam - Jönköping 4-5 e. OT (1-2, 0-2, 3-0, 0-1)

Mål Pixbo Wallenstam: Martin Östholm, Philip Bringestedt, Charlie Sköld, Daniel Calebsson

Mål Jönköping: Martin Glimberg 2, Joel Wadsten 2, Edvin Skogward

...

Jönköping tog ledningen innan Philip Bringestedt kvitterade. Det var dock gästerna som fick sista ordet i den första perioden med ett 1-2 mål i power play.

– Vi har ett bra rull men kommer inte till avslut och lastar inte på kasse. De försök vi gör går i täck, säger Charlie Sköld.

Bortalaget började även den andra perioden bäst med två mål varav ett kom i spel fyra mot fyra. 1-4 vr också resultatet efter två perioder.

– Det är lite samma som i första, vi öppnar upp bakåt när vi trycker på. Det är bekvämt att ha mycket boll men vi måste hota mer än vi gör, säger Charlie Sköld.

Martin Östholm reducerade i power play fem minuter in i tredje perioden. Nästa reducering kom med fem minuter kvar av ordinarie matchtid, målskytt nu Charlie Sköld. I spel sex mot fem satte också Daniel Calebsson kvitteringen.

– Nu händer det saker och vi börjar få lite flyt. Vi sköt bättre och säkrar en viktig poäng, säger Charlie Sköld.

Väl i sudden death fick Jönköping en straff som man utnyttjade.

– Vi vill ju såklart ha extrapoängen och går för den. Lite otur att de får en straff med sig. Det är tight runt slutspelssträcket och en liten ny situation för oss. Tidigare har vi ju varit klara rätt tidigt, nu blir det ända in på mållinjen, ett litet förslutspel så att säga. Klarar vi oss ur detta kommer vi att gå stärkta in i det hela när det väl börjar, säger Charlie Sköld.

Jens Milesson blev utsedd till matchens lirare hos rävarna, Milesson noterades för två assist.

Nästa match för Pixbo Wallenstams herrar spelas mot Höllviken på bortaplan onsdagen den 27 februari klockan 19.00 i Halörhallen.

Se matchen här: www.sslplay.se/live/8927