Växjö
VÄX

Herrarna klara för SM-slutspel efter seger på bortaplan mot Växjö

6 mars 2019 22:00

Under onsdagskvällen väntade Växjö på bortaplan för Pixbo Wallenstams herrar. Gästerna rivstartade och släppte aldrig kommandot i Fortnox Arena. Till slut skrevs slutresultatet till Pixboseger med 11-4. Pixbo Wallenstams seger innebär att man nu har säkrat en slutspelsplats då nian Kalmarsund parallellt föll mot Falun. Växjö är nu sexa i tabellen och har fortfarande slutspelsödet i egna händer.

Två matcher återstår nu av SSL:s grundserie. Nästa uppgift som väntar Pixbos herrar är Linköping på hemmaplan, matchen spelas på söndag den 10 mars klockan 16.00. Det är sista hemmamatchen före slutspelet.

Resultat:

Växjö - Pixbo Wallenstam 5-11 (0-5, 3-2, 2-4)

Mål Växjö: Johan Roos, Manuel Maurer, Tobias Bergfors, Karljohan Ahlroth, Markus Jonsson

Mål Pixbo Wallenstam: Andreas Stefansson 4, Jesper Andréasson 2, Adam Persson, Martin Östholm, Axel Larson, Jens Milesson, Albin Thurén

...

Det blev en smakstart på matchen för Pixbo Wallenstam. Andreas Stefansson gav gästerna 1-0 i matchminut två och Martin Östholm utökade ledningen två minuter senare. Pixbo Wallenstam satte även 3-0 och 4-0 innan den första halvan av den första perioden var spelad då Jesper Andréasson och Adam Persson hittat rätt. Innan paus satte även Andreas Stefansson femman.

Växjö fick en tidig reducering i mittperioden innan Andreas Stefansson fullbordade sitt hattrick fram till 6-1. Efter halva matchen kom nästa hemmareducering som även följdes upp med ett 3-6 mål. På ett frislag i power play i slutet av perioden gjorde Gustav Fritzell sjuan och Pixbo Wallenstam kunde gå till vila med en fyramålsledning.

Växjö fick sedan en tidig reducering i den tredje perioden fram till 7-4 innan Jesper Andreásson gjorde sitt andra mål för kvällen. Axel Larsson och Albin Thurén fixade sedan 9-4 och 10-4. I power play gjorde Andreas Stefansson sin fjärde kasse för dagen och kunde också punktera matchen fram till 11-4. Lägg där till två assist och Stefansson skrev in sig som poängbäst i bortalaget.

Under kvällen förlorade Kalmarsund sin hemmamatch mot Falun, det innebär att Pixbo Wallenstam är klara för slutspel 2019.