Linköping
LIBK

Uddamålsförlust för herrarna när Linköping gästade Wallenstamhallen

10 mars 2019 20:30

Under söndagen spelade Pixbo Wallenstams herrar den sista hemmamatchen i SSL:s grundserie före slutspelet, Linköping stod för motståndet och kunde gå segrande ur striden med uddamålet. Gästerna hade kommandot under två perioder i Wallenstamhallen och spelade sedan med knapp marginal hem alla tre poängen i den jämna matchen mot Pixbo Wallenstam via 4-5 på resultattavlan. I och med det kommer östgötarna att få hemmaplansfördel i den stundande SM-kvartsfinalserien.

Sista matchen innan SM-slutspelet spelas mot Mullsjö borta på lördag den 16 mars kl. 15.00 i Nyhemshallen.

Resultat:

Pixbo Wallenstam - Linköping 4-5 (1-2, 0-2, 3-1)

Mål Pixbo Wallenstam: Isak Julkunen, Gustav Fritzell, Andreas Stefansson, Adam Persson

Mål Linköping: Oskar Hovlund, Marcus Berglund, Matej Jendrisak, Max Wahlgren 2

...

Linköping gjorde 1-0 i matchminut sex och utökade ledningen fyra minuter senare. Isak Julkunen reducerade till 1-2 före paus.

I mittperioden kom både 1-3 och 1-4 vilket satte pressen på Pixbo Wallenstam inför slutperioden.

– Det känns ändå som att vi har kontroll men vi slarvar och sätter inte lägena vi skapar vilket Linköping gör, säger Isak Julkunen.

Gustav Fritzell reducerade sedan i början av tredje perioden och även 3-4 kom, nu via Andreas Stefanssons klubba. När Pixbo Wallenstam tryckte på för en kvittering fick Linköping en straff som de utnyttjade. Med sekunder kvar att spela fastställer Adam Persson slutresultatet fram till 4-5.

– Vi tar tag i det i sista perioden och kommer nästan ikapp. I slutet tvingas vi chansa lite och då får de en straff istället och avgör, säger Isak Julkunen.

Lagkapten Daniel Calebsson blev utsedd till matchens lirare hos rävarna och stod för två assist. Under veckan blev Pixbo Wallenstam klara för slutspel och man hade också inför söndagens match chansen att fortsatt komma topp fyra.

– Slutspel är alltid kul! Vi brukar vara klara lite tidigare men det blev mer spännande i år. I slutspelet måste vi ha mer skärpa i avsluten och i defensiven. Vi måste också gå max i 60 minuter i alla matcher, säger Isak Julkunen

Sista matchen innan slutspelet spelas mot Mullsjö borta på lördag den 16 mars kl. 15.00 i Nyhemshallen.