Mullsjö
MUL

Herrarna slutade sjua i SSL 2018/19 - nu väntar Falun i SM-kvartsfinal

16 mars 2019 19:30

Pixbo Wallenstams herrar åkte under lördagen till Nyhemshallen i Mullsjö för att avsluta SSL:s grundserie 2018/19. En resa som slutade med Pixboförlust 3-6. Hemmalaget Mullsjö behövde en seger för att säkra sin tredjeplats i SSL-tabellen. Pixbo Wallenstam hade chansen att knipa en femteplats vid vinst.

Efter en mållös förstaakt gick hemmalaget upp till 4-2 i andra perioden. Mullsjö höll sedan undan och lät inte gästande Pixbo Wallenstam komma tillbaka. I den tredje gick Mullsjö upp till en fyramålsledning, det sista ordet fick dock Daniel Calebsson som reducerade till slutresultatet 6-3. Veteranen blev poängbäst i matchen med ett mål och två målgivande passningar för gästerna från Mölnlycke.

Resultat:

Mullsjö - Pixbo 6-3 (0-0, 4-2, 2-1)

Mål Mullsjö: Pelle Tarenius 2, Gustav Svensson, Kim Ganevik, Oskar Domberg, Anton Vestlund

Mål Pixbo: Andreas Stefansson, Linus Andersson, Daniel Calebsson

...

Efter en mållös första period tog Mullsjö ledningen sex minuter in i mittperioden. Andreas Stefansson svarade med halva perioden spelad men hemmalaget replikerade omgående och återtog ledningen. Linus Andersson blev näste man att kvittera för Pixbo Wallenstam - men även nu svarade Mullsjö omgående och återtog ledningen. Strax före paus kom även 4-2.

Tio minuter in i den tredje perioden gjorde hemmalaget två snabba mål fram till 6-2. Daniel Calebsson reducerade och fastställde slutresultatet till 6-3. Kapten Caleb blev också poängbäst hos rävarna i dag efter ett mål och två assist.

Direkt efter matchen gjordes slutspelsvalen. Siffran inom parentes är lagets placering i SSL:s grundserie. Pixbo Wallenstam får nu möta Falun i bäst av sju matcher.