Karlstad
KAR

Damerna fortsatt obesegrade - ny trepoängare hemma mot Karlstad under söndagen

7 oktober 2018 20:11

Pixbo Wallenstams damer tog under söndagen emot Karlstad hemma i Wallenstamhallen. En jämn match som slutade med hemmaseger 8-5. Med fem minuter kvar av matchen stod det 6-5, men då avgjorde Pixbo Wallenstam med två snabba mål och säkrade tre poäng. Detta genom att Ratajová fullbordade sitt hattrick i power play och Loneberg satte sitt andra för dagen.

Resultat: Pixbo Wallenstam - Karlstad 8-5 (1-0, 4-3, 3-2)

Mål Pixbo Wallenstam: Denisa Ratajova 3, Amanda Lööv Miljevic, Eliska Krupnova, Klara Loneberg 2, Laura Manninen.

Mål Karlstad: Amanda Berggren 2, Frida Swahn, Clara Ekenström, Lisa Rengärde.

...

Pixbo Wallenstam tog tag i matchen från början i Wallenstamhallen. Även om gästerna tryckte på för kvittering kunde Pixbo Wallenstam hålla undan och vinna med tre mål.

Hemmalaget tog ledningen 14.27 in i den första perioden genom ett tjeckisk samarbete mellan Denisa Ratajová och Eliška Krupnová. Det blev periodens enda mål.

Karlstads kvittering kom sedan 2.55 in i mittperioden innan Pixbo Wallenstam återtog ledningen när Amanda Lööv Miljevic nätade.

I ett power play strax därefter kom även 3-1 när Ratajová på nytt skrev in sig i målprotokollet. Karlstad reducerade 14.01 in i perioden men hemmalaget svarade två minuter senare när Krupnová prickade in 4-2. Även 5-2 kom genom Klara Loneberg innan Karlstad replikerade före periodpaus två.

Karlstad gav sig inte utan såg till att hålla matchen jämn. Med fem minuter kvar av matchen stod det 6-5, men då avgjorde Pixbo Wallenstam med två snabba mål och säkrade tre poäng. Detta genom att Ratajová fullbordade sitt hattrick i power play och Loneberg satte sitt andra för dagen. Ratajová blev därmed poängbäst i matchen för rävarna och Loneberg utsågs till matchens lirare.

– Det var en bra match med tuffa närkamper. Jag gjorde två av mina mål i power play så jag kan tacka mina medspelare för bra passningar, jag bara slog in dem. Vi var bra framåt idag, säger Denisa Ratajová.

Du flyttade från Tjeckien till Sverige i somras, hur har tiden fram till nu varit?

– Bra, jag gillar Sverige men nu börjar det bli lite kallt, jag vill ha mer sol, säger Denisa Ratajová.