Söndag
17 Feb 2 matcher
Onsdag
20 Feb 1 match
Söndag
24 Feb 2 matcher
Onsdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Måndag
18 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Hemma
Göteborg
GOT
Borta
Pixbo
PIX

Pixbo Wallenstams damer bäst i stan

27 november 2018 23:30
SSL DAM

Efter nästan tjugo års väntan var det äntligen dags för ett Göteborgsderby i damernas högsta serie under tisdagskvällen. Den 7 december 1999 spelades det senaste Göteborgsderbyt i damernas högsta serie. Då vann Hindås mot Älvstranden i sudden death i Lundbystrand. Under tisdagen var det dags igen, nästan på dagen nitton år senare. Denna gång var det IBK Göteborg och Pixbo Wallenstam som möttes i Lisebergshallen.


Göteborg - Pixbo Wallenstam 0-6 (0-2, 0-2, 0-2) Mål Göteborg: –

Mål Pixbo Wallenstam: Isabell Krantz 3, Denisa Ratajova 2, Caroline Adelöw

...

Det var gästande Pixbo Wallenstam som tog ledningen i matchen när Isabell Krantz nätade i power play i mitten av den första perioden, assisterad av Denisa Ratajová. Samma duo låg också bakom 2-0 strax före paus.

– Det var en rolig match att spela där i princip alla känner alla. Jag själv kom ju inför denna säsong så jag känner inte så många i IBK Göteborg men jag spelade derbyn i Tjeckien så jag vet känslan, säger Denisa Ratajová.

Krantz var även inblandad i Pixbo Wallenstams tredje mål för kvällen när hon satte 3-0 i box play. Innan mittperiodens slut kom även 4-0 genom Caroline Adelöw.

4.44 in i den tredje perioden var det Ratajovás tur att sätta sitt andra mål för kvällen. Isabell Krantz fick i slutet av matchen sedan fullborda sitt hattrick och sätta slutresultatet 6-0.

– Vi hade kontroll hela matchen men hade kunnat vinna med mer mål om vi varit mer effektiva, vi skapade lägen för det, säger Denisa Ratajová.

Isabell Krantz blev matchens lirare hos rävarna med 3+1 (mål+assist), tätt bakom följde Denisa Ratajová med 2+1. Två spelare i poängform.

– Jag skulle gjort fler mål idag. Mina lagkamrater gör det lätt och kul att spela så det har inte varit svårt att komma in i SSL. Jag njuter av varje sekund på banan och vi har en bra känsla i laget efter segern mot Mora senast så det var inga problem att det bara var en dag mellan matcherna, säger Denisa Ratajová.

Nästa match för Pixbo Wallenstams damer är Jönköping hemma i Wallenstamhallen på söndag, 2 december, klockan 16.00.

Köp biljett här:

https://pixbo.ebiljett.nu/Home/tickets/103/False