Jönköping
JIK

Stabil hemmaseger för Pixbo Wallenstams damer mot Jönköping

2 december 2018 19:30

Pixbo Wallenstams damer firade första advent med hemmamatch mot Jönköping. Efter en jämn första period tog Pixbo Wallenstam tag i matchen och kunde till slut vinna med fyra måls marginal efter tre mål både i den andra och den tredje perioden. Således en trevlig första advent sett med hemmaögon - Pixbovinst med 7-3.

Nästa match för Pixbo Wallenstams damer blir en riktigt spännande utmaning och värdemätare då man spelar seriefinal borta mot IKSU, den 16 december kl. 14.30, i IKSU Sport Arena i Umeå.

Resultat: Pixbo Wallenstam - Jönköping 7-3 (1-1, 3-1, 3-1)

Mål Pixbo Wallenstam: Mia Karjalainen 2, Eliska Krupnova, Klara Loneberg, Denisa Ratajova, Isabell Krantz, Linda Andersson.

Mål Jönköping: Felicia Glad 2, Moa Jakobsson

...

Pixbo Wallenstam tog ledningen i power play efter 7.53 genom Denisa Ratajová. En ledning som gästerna kvitterade minuterna senare och gjorde matchen jämn inför pausvilan.

Pixbo Wallenstam gjorde sedan en stark mittperiod och gjorde tre raka mål genom Mia Karjalainen (2) och Klara Loneberg (1). Innan paus utnyttjade Jönköping ett power play och reducerade till 4-2 inför den sista perioden.

Även i den tredje perioden kom tre mål för hemmalaget och det var Eliška Krupnová som inledde målskyttet genom att utöka rävarnas ledning efter 6.20. Isabell Krantz utökade till 6-2 innan Jönköping reducerade. Det var dock Pixbo Wallenstam som fick det sista ordet i matchen då Linda Andersson fastställde slutresultatet till 7-3.

Mia Karjalainen blev utsedd till matchens lirare hos rävarna efter två mål och en assist.

Nästa match för Pixbo Wallenstams damer blir en riktigt utmaning då man spelar seriefinal borta mot IKSU, den 16 december kl. 14.30, i IKSU Sport Arena i Umeå.