Lördag
16 Mar 1 match
Måndag
18 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Endre
END

Suddendrama för damerna - föll på hemmaplan mot Endre

13 januari 2019 18:00
SSL DAM

Gotländska Endre gästade under söndagen Pixbo Wallenstams damer i Wallenstamhallen. Initiativet skiftade mellan lagen under matchen men i slutet var gästerna starkast och kunde vinna i sudden death. Efter en jämn första period i Wallenstamhallen gjorde bortalaget ett ryck i slutet av andra. Hemmalaget svarade upp under den tredje perioden och tog matchen till sudden death. Där avgjorde Endre och kunde därmed vinna med 7-6. Nästa match för Pixbo Wallenstams damer är Karlstad borta på lördag, den 19 januari kl. 13.00 i Colorama Arena.


Resultat:

Pixbo Wallenstam - Endre 6-7 efter förlängning (2-1, 1-5, 3-0, 0-1)

Mål Pixbo Wallenstam: Eliska Krupnova 2, Klara Loneberg 2, Denisa Ratajova, Josefin Wålinder

Mål Endre: Sara Steen 4, Linnéa Wallgren, Ellen Bäckstedt, Anna Moberg

...

Pixbo Wallenstam missade ett power play i början av matchen men tog istället ledningen åtta minuter in i den första perioden när Eliška Krupková nätade. Endre svarade omgående men strax före paus kom 2-1, återigen firma Krupnová och Wålinder men med omvänd ordning.

Endre kvitterade i början av mittperioden innan Denisa Ratajová åter gav Pixbo Wallenstam ledningen. I slutet av perioden gjorde Endre fyra raka mål på tre minuter och gick från underläge 3-2 till 3-6.

– Vi får en dipp där, jag vet inte vad som hände men det får inte hända, Endre är ett för bra lag för det, säger Eliška Krupnová.

Eliška Krupnová gjorde sedan sitt andra mål för matchen, fem minuter in i tredje perioden. Klara Loneberg hittade rätt två gånger om och vips var det 6-6 i matchen.

– Vi sa i paus att vi skulle köra. Kan Endre göra fyra snabba kan vi också. Det var skönt att vi fick ett snabbt mål i början av perioden. Det kändes som vi hade matchen då men i slutet blev lite för ineffektiva. Vi skulle ha avgjort och det känns som ett lag på banan vissa delar av perioden. Men vi kunde haft ännu högre tempo och skjutit ännu mer, säger Eliška Krupnová.

Linnéa Wilhelmsson utsågs till matchens lirare i Pixbo Wallenstam och Eliška Krupnová blev poängbäst med två mål och en assist. Noterbart också att Charlotte Holt var tillbaka i laget som back-up bakom Lara Heini efter skadan på Agnes Lindblom.

Nästa match för Pixbo Wallenstams damer är Karlstad borta på lördag, den 19 januari kl. 13.00 i Colorama Arena.

Se matchen på www.sslplay.se/live/9062