Warberg
WIC

Sekunddrama när Pixbo Wallenstams damer vann Västkustderbyt

15 februari 2019 22:10

Under fredagen åkte Pixbo Wallenstams damer till Varberg för att spela ett klassiskt västkustderby. Det blev en jämn och målsnål tillställning där rävarna till slut kunde dra det längsta strået i Sparbanken Wictory Center. Matchen blev precis så spännande som ett västkustderby ska vara. Sekunddrama avgjorde det hela till Pixbo Wallenstams fördel som till slut vann med 3-2.

Kvällens matcher i damernas SSL ger inga nya tabellplaceringar. Pixbo Wallenstam är fortsatt trea nu med 48 inspelade poäng och är fortsatt fem poäng före Täby och Endre. Warberg är nästa sist med elva poäng - lika många som tabelljumbon Örnsköldsvik men med bättre målskillnad. Nästa match för Pixbo Wallenstams damer är Örnsköldsvik hemma i Wallenstamhallen på söndag.

Resultat: Warberg - Pixbo Wallenstam 2-3 (0-1, 1-1, 1-1)

Mål Warberg: Sandra Hawerman, Therese Arneson

Mål Pixbo Wallenstam: Caroline Adelöw 2, Eliska Krupnova

...

Eliška Krupnová gjorde det enda målet i den första perioden när hon gav Pixbo Wallenstam ledningen efter fem minuter.

I mittperioden kvitterade Warberg innan Caroline Adelöw såg till att Pixbo Wallenstam åter var i förarsätet. Pixboledning således med 2-1 inför den sista perioden.

Hemmalaget Warberg kämpade för en kvittering i den tredje perioden och den kom också med två och en halv minut kvar att spela. Matchen såg ut att gå till förlängning men med tolv sekunder kvar att spela av ordinarie matchtid gjorde Caroline Adelöw sitt andra mål för kvällen och avgjorde det hela fram till 3-2.

Nästa match för Pixbo Wallenstams damer spelas mot Örnsköldsvik hemma i Wallenstamhallen på söndag, den 17 februari, klockan 17.00. Herrarna spelar samma dag (start kl. 14.00) mot Dalen. Köp biljett till båda matcherna till priset av en här: