Söndag
17 Feb 2 matcher
Onsdag
20 Feb 1 match
Söndag
24 Feb 2 matcher
Onsdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Måndag
18 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Göteborg
GOT

Suddendrama för Pixbo Wallenstams damer i derbyt hemma mot Göteborg

15 mars 2019 21:00
SSL DAM

På fredagskvällen bjöds det på Göteborgsderby i damernas SSL i Wallenstamhallen. Publiken fick se en tajt match som hemmalaget till slut kunde vinna med uddamålet. Säsongens andra Göteborgsderby blev precis så spännande som ett derby ska vara och lagen följdes åt i målprotokollet under hela matchen. Logiskt då att sudden death fick avgöra det hela. En och en halv minut in i förlängningen klev Amanda Mellberg fram och avgjorde matchen fram till Pixboseger 4-3.


Resultat:

Pixbo Wallenstam - Göteborg 4-3 e. för (2-2, 1-0, 0-1, 1-0)

Mål Pixbo: Eliska Krupnova, Amanda Mellberg, Laura Manninen, Linda Andersson

Mål Göteborg: Charlotta Kiilsgaard, Frida Ahlstrand, Alice Bengtsson

...

Pixbo Wallenstam tog ledningen i matchminut tre genom Linda Andersson. Göteborg kvitterade minuterna senare och tog även ledningen efter dryga sju minuters spel. Rävarna klarade ett box play och gjorde sedan 2-2 strax före paus genom Eliška Krupnová.

– Göteborg är hungrigare än oss och visar mer hjärta samtidigt som vi fipplar lite, säger Amanda Mellberg.

Laura Manninen gav hemmalaget ledningen tolv minuter in i mittperioden, det blev periodens enda mål.

Göteborg kvitterade sedan sex minuter in i den tredje perioden fram till 3-3. Därefter böljade spelet fram och tillbaka, båda lagen låg på för ett segermål men lyckades inte trycka dit bollen - matchen gick därför till sudden death.

– Surt att inte få med sig tre poäng idag heller, vi missade ju det mot Mora senast också, vi hade behövt det idag. Båda lagen har saker att kriga för idag, säger Amanda Mellberg.

Pixbo Wallenstam fick spela tre mot fyra efter en sen utvisning under ordinarie matchtid. Efter en och en halv minut klev dock Amanda Mellberg fram och avgjorde.

– Jag fick ett bakslag på min knäskada i början av januari så detta var första matchen sedan dess. Jag brukar sällan göra mål så jag blev extra glad. Samtidigt är det surt att bara få med sig två poäng som sagt, säger Amanda Mellberg.

Linda Andersson utsågs till matchens lirare i Pixbo Wallenstam efter ett mål och en assist. På måndag, den 18 mars, väntar nästa match för Pixbo Wallenstams damer. Då åker man till Jönköping för TV-match (Eurosport). Tekning kl. 19.15 i Jönköpings Idrottshus.

Matchen kan också ses på www.sslplay.se/live/9129

– Vi har allt i egna händer och vill knipa tredjeplatsen i serien, säger Amanda Mellberg.