IKSU

Pixbo Wallenstam föll mot IKSU i den sista SSL-omgången - nu väntar SM-slutspel

23 mars 2019 22:00

Under lördagen spelades den 26:e och sista omgången på damsidan i Svenska Superligan. När matcherna var färdigspelade genomfördes valen till SM-kvartsfinalerna.

Denna sista omgång spelade Pixbo Wallenstam hemma mot IKSU. Gästerna kammade hem segern med 6-4 efter ett tidigt ryck i den första perioden där man gick upp till en 3-0 ledning.

Efter matchen gjordes SM-kvartsfinalvalen, siffran inom parentes är placeringen i grundserien: IKSU (1) vs Dalen (8). KAIS Mora (2) vs Jönköping (7). Pixbo Wallenstam (3) vs Västerås Rönnby (6). Täby (4) vs Endre (5).

Resultat: Pixbo Wallenstam - IKSU 4-6 (0-3, 2-2, 2-1)

Mål Pixbo Wallenstam: Eliska Krupnova, Lisa Andebratt, Klara Loneberg, Alicia Fylke

Mål IKSU: Ellinor Berling, Alice Granstedt, Emelie Wibron, Oona Kauppi, Veera Kauppi, Myra Aggestål

...

Pixbo Wallenstams damer avslutade SSL 2018/2019 med hemmamatch mot IKSU. Gästerna tog kommandot från start och höll greppet om matchen även om det i perioder såg ut som om rävarna skulle jobba sig tillbaka igen. IKSU var dock mest effektiva i första perioden och vann den med 3-0.

Hemmalaget fick sedan den bästa starten på mittperioden med två snabba mål genom Lisa Andebratt och Eliška Krupnová fram till 2-3. Pixbo Wallenstam var på väg tillbaka in i matchen. Men då svarade IKSU dock omgående och efter att båda lagen missat varsitt power play gjorde man även 2-5 strax före pausvila två.

Pixbo Wallenstam kämpade vidare och Alicia Fylke gjorde det första målet i sista perioden och Klara Loneberg reducerade strax före slutet fram till 4-5 och gav matchen nerv. IKSU avgjorde dock när Pixbo Wallenstam tryckte på för kvitteringen. Matchen slutade med IKSU-seger 6-4.

Pixbo Wallenstam landade till slut på en tredjeplats i SSL 2018/2019.

Efter matchen gjordes SM-kvartsfinalvalen enligt följande (siffran inom parentes är placeringen i grundserien):

IKSU (1) - Dalen (8)

KAIS Mora (2) - Jönköping (7)

Pixbo Wallenstam (3) - Västerås Rönnby (6)

Täby (4) - Endre (5)

SM-kvartsfinalerna spelas i bäst av fem matcher och sätter igång den 28 mars. SM-finalen spelas den 27 april i Ericsson Globe i Stockholm.

För mer information om SM-kvartsfinalerna, håll koll på pixbo.se inom kort.