21 Apr 1 match
Rönnby
RÖN

Damerna kvitterade kvartsfinalserien borta mot Västerås Rönnby efter suddendrama

30 mars 2019 21:30

Under lördagen åkte Pixbo Wallenstams damer till Västerås för kvartsfinal 2:5 mot Västerås Rönnby. Det blev en jämn match som kom att avgöras i sudden death. Väl där var gästande Pixbo Wallenstam starkast och kunde kvittera till 1-1 i matcher i SM-kvartsfinalserien. Avgörandet kom två minuter in i sudden death då Ratajová gjorde sitt andra mål för dagen.

Ny match väntar närmast på måndag den 1 april, SM-kvartsfinal 3:5. Matchstart kl. 19:00: Pixbo Wallenstam IBK vs. Västerås Rönnby IBK. Arena: Wallenstamhallen i Mölnlycke. Vi ses i hallen!

Resultat:

Västerås Rönnby - Pixbo Wallenstam 4-5 e.förl. (0-0, 2-2, 2-2, 0-1)

Mål Västerås Rönnby: Jonna Sjöberg 2, Felicia Forsmark, Lisa Söderlund

Mål Pixbo: Alicia Fylke 2, Denisa Ratajova 2, Isabell Krantz

...

Västerås Rönnby tog kommandot i rond två och såg ut att hålla hela vägen fram till 2-0 i matcher i SM-kvartsfinalserien. Då satte rävarna in en högre växel och gick ikapp och förbi.

Efter en mållös första period satte Alicia Fylke 0-1 i den första spelminuten i mittperioden. Hemmalaget kvitterade och tog även ledningen innan Isabell Krantz gjorde 2-2 strax före paus två.

Västerås Rönnby tog sedan kommandot i mitten av den tredje perioden och gick fram till en 4-2-ledning. Pixbo Wallenstam spelade satsade sedan allt framåt, tog ut målvakten, och spelade sex mot fem de sista tre minuterna av matchen. Och som man spelade! Först satte Denisa Ratajová 3-4 och därefter tryckte Alicia Fylke in sitt andra mål för dagen och kvitterade till 4-4.

Med råg i ryggen kom också avgörandet två minuter in i sudden death då Ratajová gjorde sitt andra mål för dagen. Det innebär 1-1 i matcher i SM-kvartsfinalserien. Ny match väntar närmast på måndag.

Nästa match: kvartsfinal 3:5. 2019-04-01 kl. 19:00. Pixbo Wallenstam IBK vs. Västerås Rönnby IBK. Arena: Wallenstamhallen i Mölnlycke.