RÖN

Pixbo Wallenstams damer förlorade den första SM-kvartsfinalen mot Rönnby

28 mars 2019 22:00
SSL DAM

Äntligen var det dags för Pixbo Wallenstams damer att kliva in i SM-slutspelet 2019. Under torsdagen spelade man sin första SM-kvartsfinal mot Västerås Rönnby. Det blev en tuff kamp som slutade med seger för gästerna som nu har säkrat 1-0 i matcher.

Nästa match, SM-kvartsfinal 2 av 5, spelas borta i Västerås den 30 mars kl. 16:00. Spelplats: Kristiansborgshallen.

Resultat:

Pixbo Wallenstam - Rönnby 3-5 (0-1, 2-3, 1-1)

Mål Pixbo Wallenstam: Klara Loneberg, Eliska Krupnova, Mia Karjalainen

Mål Rönnby: Anna Wiman 2, Felicia Forsmark, Jonna Sjöberg, Angelica Nordfeldt

...

Västerås Rönnby tog ledningen efter tretton minuters spel när man precis klarat av ett box play. Det blev periodens enda mål.

– Det var inte underskattning men de ville mer än oss, säger Mia Karjalainen.

Klara Loneberg kvitterade tidigt i mittperioden. I mitten av den andra perioden satte Västerås Rönnby 1-2. Gästerna utnyttjar sedan en straff fram till 1-3 innan rävarna reducerade omgående genom Eliška Krupnová. Rönnby Västerås gjorde dock nästa mål, periodens sista, och hade kommandot även efter fyrtio spelade minuter.

– Vi skjuter men sätter inte lägena, säger Mia Karjalainen.

Gästerna missade ett power play i mitten av den tredje perioden men gjorde istället 2-5 strax efter det. Mia Karjalainen reducerade och Pixbo Wallenstam tryckte på för att komma ännu närmare. Men så blev inte fallet, 3-5 blev slutresultatet och Pixbodamerna ligger därmed under med 0-1 i SM-kvartsfinalserien.

– Detta var en väckarklocka. Vi är favoriter vilket alltid innebär en viss press, en press som inte finns på Västerås Rönnby. Vi är snabbare och starkare och kommer att vinna sett över fem matcher. Nyckeln är att skjuta ännu mer och bättre samt ett bättre passningsspel, säger Mia Karjalainen.

Mia Karjalainen blev utsedd till matchens lirare hos hemmalaget efter ett mål och en assist.

Nästa match: SM-kvartsfinal 2.5 // 2019-03-30 kl. 16:00

Västerås Rönnby IBK - Pixbo Wallenstam IBK. Spelplats: Kristiansborgshallen.