Mora
MORA

Nytt sudddendrama för damerna mot Mora - förlust hemma i den andra SM-semifinalen

14 april 2019 22:00

På söndagskvällen spelades den andra SM-semifinalen mellan Pixbo Wallenstam och KAIS Mora. Publiken i Wallenstamhallen bjöds på en gastkramande tillställning. Precis som i den första semifinalen blev det en riktig rysare som fick avgöras i sudden death.

Pixbo Wallenstam var revanschsugna efter den första semifinalen i Idre Fjäll Arena i fredags. Hemmalaget hade initiativet och tog gång på gång ledningen mot Mora under söndagen, men gästerna krigade sig tillbaka. Det krävdes till slut en ny förlängning där Moras Malin Alkelöw klev fram och satte 3-4 till dalalaget - som nu har matchboll på torsdag.

Resultat:

Pixbo Wallenstam - KAIS Mora 3-4 e. förl. (1-0, 1-1, 1-2, 0-1)

Mål Pixbo: Klara Loneberg, Denisa Ratajova, Alicia Fylke.

Mål KAIS Mora: Louise Wickström 2, My Kippilä, Malin Alkelöw.

...

Klara Loneberg gav hemmalaget ledningen efter fyra minuter. Det blev det enda målet i den första perioden.

– Vi börjar bra idag också, precis som vi gjorde i fredags, säger Klara Loneberg.

Mora kvitterade i början på mittperioden men i slutet av perioden gjorde Denisa Ratajová 2-1.

– Matchen fortsätter att likna den i fredags med att vi får en dipp i andra. Som tur är blir den inte lika lång nu så vi jobbar oss in och har ledningen inför tredje, säger Klara Loneberg.

Gästerna kvitterade även i början av tredje perioden, nu efter sex minuter. I power play kom sedan 3-2 för Pixbo Wallenstam genom Alicia Fylke. En snabb kvittering av Mora visade sig bli det sista målet under ordinarie matchtid och precis som i fredags gick matchen till förlängning.

Dessvärre med rävögon sett kunde KAIS Mora avgöra i sudden death. Denna gång efter sex minuters spel. Mora leder därmed med 2-0 i matcher och har satt Pixbo Wallenstam i ett tufft läge.

– Det blir lite Hawaii i sudden och de får ett frislag som de sätter när vi lämnar en spelare fri. Mora visar kvalitet men jag är ändå inte jätteimponerad så här långt. Det är små marginaler och det gäller att sätta sina lägen. Vi ska inte gräva ner oss efter detta utan komma igen, säger Klara Loneberg.

Nästa match: Semifinal 3:5, torsdagen den 18 april klockan 19.00 i Idre Fjäll Arena.