Mora
MORA

Suddendrama för damerna i den första SM-semifinalen mot Mora

12 april 2019 22:00

Damernas SM-semifinalserie mot KAIS Mora är igång. Första matchen i bäst av fem blev en gastkramande historia där dalkullorna till slut drog det längsta strået.

Under fredagen åkte Pixbo Wallenstams damer till Mora för semifinal ett i bäst av fem möten. Rävarna gjorde ledningsmålet men Mora vände på steken fram till 2-1. Alicia Fylke och Pixbo Wallenstam pressade sedan fram en förlängning med bara 29 sekunders speltid kvar. I förlängningen var det Mora som vägde tyngst och vann.

Resultat:

KAIS Mora - Pixbo Wallenstam 3-2 e.förl. (0-1, 2-0, 0-1, 1-0)

Mål KAIS Mora: Anna Wijk, Moa Gustafsson, Louise Wickström

Mål Pixbo Wallenstam: Klara Loneberg, Alicia Fylke

...

I en jämn första period satte Klara Loneberg 0-1 efter tolv minuters spel. Det visade sig bli periodens enda mål.

Hemmalaget kvitterade sedan fyra minuter in i mittperioden och gjorde även ett ledningsmål fyra minuter efter det. 2-1 var också resultatet i paus två.

Pixbo Wallenstam kämpade för att få in kvitteringen i den tredje perioden och med 29 sekunder kvar att spela kom också 2-2, därmed väntade sudden death.

I förlängningen fick Mora ett power play som de utnyttjade och tog därmed ledningen med 1-0 i matchserien.

Chans till revansch finns redan på söndag. Då spelas rond två i Wallenstamhallen klockan 18.00. Vi ses i hallen!