Fredag
12 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match
Söndag
22 Sep 1 match
Tisdag
24 Sep 1 match
Fredag
27 Sep 1 match
Söndag
29 Sep 1 match
Onsdag
02 Okt 1 match
Fredag
04 Okt 1 match
Söndag
06 Okt 2 matcher
Torsdag
10 Okt 1 match
Lördag
12 Okt 1 match
Söndag
13 Okt 1 match
Söndag
20 Okt 1 match
Tisdag
22 Okt 1 match
Lördag
26 Okt 1 match
Söndag
27 Okt 1 match
Lördag
02 Nov 1 match
Söndag
03 Nov 1 match
Söndag
10 Nov 1 match
Lördag
16 Nov 1 match
Söndag
17 Nov 1 match
Onsdag
20 Nov 1 match
Fredag
22 Nov 1 match
Söndag
24 Nov 2 matcher
Onsdag
27 Nov 1 match
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Visby
VIS

Herrarna bjöd på målfest i SSL-premiären hemma mot Visby

24 september 2019 22:00
SSL HERR

Under tisdagen var det dags även för Pixbo Wallenstams herrar att dra igång SSL-säsongen 2019/20. Nykomlingarna Visby var första lag att besöka Wallenstamhallen i Mölnlycke. Rävarna bjöd på ett riktigt målkalas och kunde till slut vinna med klara 11-3.

Hemmalaget satte högsta fart från matchstart och släppte aldrig greppet. En skön start på säsongen med elva mål framåt och tre poäng.


Pixbo Wallenstam - Visby 11-3 (7-2, 2-1, 2-0)

Mål Pixbo Wallenstam: Martin Östholm 3, Gustav Fritzell 2, Marek Benes 2, Linus Nestorsson, Anton Eriksson, Andreas Stefansson, Martin Ojaniemi

Mål Visby: Daniel Gabrielsson, Kasper Brody, Markus Jovic

...

Säsongen och matchen var endast 24 sekunder gammal när Marek Beneš satte Pixbo Wallenstams 1-0, han var därmed tillbaka i polkagriströjan med besked och det var bara början för tjecken som tidgare varit i klubben som temporary player.

Mindre än minuten senare var det dags för nästa nyförvärv att presentera sig, Linus Nestorsson från Lockerud Mariestad. Linus gjorde en minst sagt lyckad SSL-debut med mål i sin första bollkontakt. Innan periodpaus hann Pixbo Wallenstam med ytterligare fyra mål, två av målen gjordes av lagkapten Gustav Fritzell. Även Visby fick sätta sina första SSL-mål fram till periodresultatet 7-2.

– Det har gått lite upp och ner för oss under försäsongen så vi ville sätta högsta fart idag och verkligen pumpa på vilket vi gjorde och vilket gav effekt, säger Martin Östholm.

Mittperioden blev inte lika målglad men även där gjorde hemmalaget ett snabbt mål. Precis som i första perioden var det Beneš som höll sig framme, nu i power play. Varsitt mål ytterligare per lag blev det i perioden fram till 9-3.

Även i tredje perioden fick Pixbo Wallenstam ett tidigt mål. Det var också tredje gången gillt för Martin Östholm som fullbordade sitt hattrick.

Slutresultatetet fastställdes av en annan Martin, nämligen Ojaniemi som fick sätta 11-3.

– Jag har ju varit skadad till och från så det är klart att man kände lite osäkerhet vart man stod. Nu känner jag ingenting av skadorna och det var skönt att få sätta några kassar idag, säger Martin Östholm.

Hur svårt är att möta ett lag som är nykomlingar i första matchen?

– Det är såklart lite lurigt. Man kan inte så många spelare i deras lag och man har inte så bra koll på deras spelsystem, men vi löste det bra, säger Martin Östholm.

Marek Beneš blev utsedd till matchens lirare efter 2+3 (mål/assist), för Martin Östholm blev det omvända siffror 3+2. Värt att notera från matchen är också att kvartetten Kalle Lundgren, Fabian Lindbäck, Filip Wramdemark och Oskar Weissbach gjorde sina första SSL-matcher. Fabian kommer från RIG Umeå medan övriga är uppflyttade från egna led inför säsongen.

Nästa match för PW herr i SSL spelas den 27 september, klockan 19.00, mot Helsingborg i Helsingborg Arena.