Söndag
08 Dec 1 match
Onsdag
11 Dec 1 match
Lördag
21 Dec 2 matcher
Söndag
29 Dec 1 match
Fredag
03 Jan 1 match
Måndag
06 Jan 2 matcher
Lördag
11 Jan 1 match
Måndag
13 Jan 1 match
Torsdag
16 Jan 1 match
Fredag
17 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 2 matcher
Söndag
26 Jan 2 matcher
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Tisdag
18 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Måndag
24 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 2 matcher
Tisdag
03 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Kalmarsund
KAL

Andra raka hemmasegern för herrarna - slog Kalmarsund under söndagen

8 december 2019 20:00
SSL HERR

Under söndagen kom Kalmarsund på besök till Wallenstamhallen för spel i herrarnas SSL. Säsongens första möte lagen emellan blev en jämn historia som slutade med uddamålsseger för Pixbo Wallenstam. Matchen den andra advent såg annorlunda ut men utgången blev densamma. Nu tog Pixbo Wallenstam tag i matchen redan i den första perioden och släppte sedan aldrig taget, Pixboseger till slut med 8-2.

Nästa match för Pixbo Wallenstams herrar spelas även den på hemmaplan. På onsdag, den 11 december, kommer Växjö på besök. Matchstart kl. 18.30.


SSL HERR

Pixbo Wallenstam - Kalmarsund 8-2 (4-0, 1-1, 3-1)

Mål Pixbo Wallenstam: Andreas Stefansson 2, Anton Eriksson, Charlie Sköld, Gustav Frizell, Oskar Weissbach, Jesper Andréasson, Adam Persson

Mål Kalmarsund: Marcus Johansson 2

...

Åtta minuter in i matchen gav Charlie Sköld hemmalaget ledningen, denna utökades minuten senare av lagkapten Gustav Fritzell. Det dröjde sedan ytterligare en minut innan Andreas Stefansson satte trean och med kvarten spelad kom även 4-0, målskytt nu Anton Eriksson.

– Skönt att få en bra start såklart. Vi är bra i försvaret så det är svårt att komma ikapp oss när vi får en sådan ledning, säger Andreas Stefansson.

Mittperioden såg ut att bli mållös men med tre minuter kvar av densamma gjorde Oskar Weissbach 5-0. Kalmarsund därefter i power play.

Pixbo Wallenstams 6-1 kom fem minuter in i tredje när Stefansson gjorde sitt andra mål för matchen, nu assisterad av Marek Beneš som gjorde comeback efter sin skada. Jesper Anderssson satte sjuan och Adam Persson åttan innan Kalmarsund fastställde slutresultatet till 8-2.

– Vi hade förväntat oss ett lite hetare Kalmarsund med tanke på förra matchen vi mötte dem. Kanske deras småskador och avstängning påverkar. Oavsett är det skönt att vara tillbaka på vinnarspåret i Wallenstamhallen igen, säger Andreas Stefansson

På tal om skador, ni har också fått växla lite i femmorna nu under hösten just på grund av det. Hur mycket påverkar det?

– Det är sådant som kan hända, såklart är det inte optimalt men det viktiga är att vara hela i slutspelet så det är bättre att det händer nu, säger Andreas Stefansson.

Stefansson blev poängbäst i hemmalaget denna match med två mål och en assist. Anton Eriksson blev utsedd till matchens lirare.

Nästa match för Pixbo Wallenstams herrar spelas även den på hemmaplan. På onsdag, den 11 december, kommer Växjö på besök. Matchstart kl. 18.30, biljetter förköper du här:

pixbo.ebiljett.nu/Home/tickets/155/False

– Växjö är ett lurigt lag som har gått lite upp och ner hittills under säsongen. Förra matchen mot oss var de effektivare och bättre än oss. Det ska vi vända på nu, säger Andreas Stefansson.