Kalmarsund
KAL

Herrarna föll på bortaplan mot Kalmarsund

11 januari 2020 22:00

Under lördagen åkte Pixbo Wallenstams herrar till Kalmar för bortamatch mot Kalmarsund. Två segrar för Pixbo Wallenstam mot Kalmarsund under hösten, gissa att smålänningarna var ute efter revansch under lördagen. Och revanschen kom, nu med 8-6.

Gustav Fritzell noterades för en poäng för Pixbo Wallenstam och gjorde poäng för femtonde matchen i följd. Fritzell tappade ledningen i SSL:s poängliga till Faluns Alexander Galante Carlström. Båda står på 59 poäng men Galante är före i kraft av fler gjorda mål.

Kalmarsund - Pixbo Wallenstam 8-6 (2-2, 4-3, 2-1)

Mål Kalmarsund: Kevin Haglund 3, Kim Nilsson 2, Jesper Lindström, William Almlöf, Tim Nyander

Mål Pixbo Wallenstam: Oskar Weissbach 2, Adam Persson, Linus Nestorsson, Anton Eriksson, självmål

...

Hemmalaget fick den bästa starten i KIFAB Arena med 1-0 efter 28 sekunder. Gästerna vände med hjälp av ett självmål och ledningsmål av Adam Persson. Kalmarsund kvitterade innan paus så matchen är helt jämn inför fortsättningen.

Kalmarsund och Pixbo Wallenstam följdes länge åt målmässigt. Det var först när Kalmarsund gjorde 6-4 i mittperioden som det för första gången skiljde två mål mellan lagen. Pixbo Wallenstam reducerade till 5-6 innan andra perioden var över.

I tredje perioden tryckte Pixbo Wallenstam på för en kvittering, istället satte Kalmarsund både 7-5 och 8-5. Oskar Weissbach gjorde sitt andra straffmål för matchen fram till slutresultatet 8-6 och blev därmed poängbäst för rävarna i matchen.

Härnäst väntar västkustderby för Pixbo Wallenstams herrar borta mot Warberg, torsdagen den 16 januari kl. 19.00 i Sparbanken Wictory Center.