Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher
Hemma
Jönköping
JIK
Borta
Pixbo
PIX

Ny seger för damerna - vann på bortaplan mot Jönköping

6 mars 2020 22:00
SSL DAM

Under fredagskvällen åkte Pixbo Wallenstams damer till Jönköping för bortamatch i SSL. Det blev en lyckad kväll då man såg till att ta med sig en fyramålsseger hem i bagaget.

Hemmalaget Jönköping hade häng i två perioder men en bra inledning på tredje av bortalaget avgjorde matchen i Jönköpings Idrottshus. Pixbo Wallenstam kunde slutligen vinna med 7-3.


SSL DAM

Jönköpings IK - Pixbo Wallenstam IBK 3-7 (1-2, 1-2, 1-3)

Mål Jönköping: Clara Olofsson, Clara Lundell, Moa Jakobsson

Mål Pixbo Wallenstam: Eliska Krupnova 2, Denisa Ratajova 2, Andrea Envall, Laura Manninen, Cajsa Elm

...

Jönköping tog ledningen i matchen men med två snabba i slutet av den första perioden genom Eliška Krupnová och Cajsa Elm tog gästerna kommandot. Den sistnämnda hade just Jönköping som klubbadress och bytte inför säsongen till Pixbo Wallenstam.

Efter ett tidigt kvitteringsmål av hemmalaget i mittperioden avslutade återigen rävarna perioden bäst. Man gjorde även nu två mål, nu fram till 4-2. Målen kom genom de två tjeckiskorna Eliska Krupnová, som satte sitt andra för kvällen, och Denisa Ratajová.

Två snabba Pixbomål kom även i tredje perioden Pixbo Wallenstam, målskyttar nu Andrea Envall och Laura Manninen. Denna gång kom även ett tredje mål, i power play, i mitten av den sista perioden när Ratajová såg till att man ryckte fram till 2-7 med sitt andra för kvällen. Jönköping snyggade sedan till siffrorna med matchens sista mål, 3-7.

Denisa Ratajová blev poängbäst hos rävarna med sina 2+1. Pixbo Wallenstam har nu greppet om andraplatsen i tabellen, fyra poängs marginal ner till Mora på tredjeplatsen.

Nästa match för Pixbo Wallenstams damer spelas mot Karlstad hemma på söndag den 8 mars kl. 13.00 i Wallenstamhallen.