Jönköping
JIK

Adelöw matchens lirare när damerna vann SSL-premiären hemma mot Jönköping

26 september 2020 17:03

Fjolårets silvermedaljörer Pixbo Wallenstam inledde SSL-säsongen på hemmaplan i Mölnlycke inför en begränsad publik utifrån de Covid-19-riktlinjer som gäller. Femtio åskådare fick se en händelserik och intensiv match som slutade med Pixboseger 6-2.

Pixbo Wallenstam - Jönköping 6-2 (1-0, 2-1, 3-1)

Mål Pixbo: Cajsa Elm, Caroline Adelöw, Rikke Ingebrigtsli Hansen, Alicia Svensson, Eliska Krupnova, Mia Karjalainen

Mål Jönköping: Elin Rejgård, Gabriella Strandberg

...

Premiärmatchen hemma i Mölnlycke kontrollerades i det stora hela av hemmalaget som till slut vann komfortabelt.

– Det är skönt med seger och att ha premiären avklarad. Det kändes som att det var mycket nerver som spelade in idag, säger Caroline Adelöw.

Om det fanns några som helst premiärnerver hos spelarna i Pixbo så hade dessa försvunnit när matchen startade. Direkt efter tekning gick spelet i högt tempo och spelarna såg riktigt spelsugna ut efter drygt sex månader utan tävlingsmatcher.

– Det var lite lustigt i början och man tänkte inte att det var på riktigt. Men när man väl kom in i hallen och började värma upp så kändes det verkligen att man saknat det här. Det är bara jättekul att vara igång, säger matchens lirare Caroline Adelöw.

Inledningsvis var det hemmalaget som hade det mesta av spelet första fem, och styrde mer eller mindre matchen. Dock hade man svårt att skapa några riktigt farliga chanser. Till en början.

– Vi spelade lite stissigt i början men kom in i det bättre och bättre, säger Caroline Adelöw.

I den tionde matchminuten tog Pixbo Wallensatm ledningen genom Cajsa Elm som fick göra säsongens första Pixbomål. Målet gjordes på ett halvvolleyskott.

Efter att hemmalaget öppnat målskyttet kom gästerna alltmer in i matchen. Men ett stabilt försvarsspel och en säker Linnea Wall i Pixbokassen gjorde det svårt för Jönköping. Säsongens första period slutade med en 1-0-ledning till Pixbo Wallenstam.

Mittperioden inleddes i liknande tempo och med samma intensitet som den första perioden. Även nu var det hemmalaget som kom ut starkast från. Redan när minuten var spelad hade man ett skott i målramen. Efter sju minuter av hård press utökade hemmalaget, detta efter att Rikke Hansen hittat rätt med en boll fram till Caroline Adelöw. Adelöw kunde enkelt placera in bollen bakom Sofia Blixt i gästernas mål.

Någon minut efter hemmalagets andra mål för dagen reducerade Jönköping till 2-1. Men någon chans till kvittering hann man inte få den här gången. För knappt en minut efter reduceringen utökade istället Rikke Hansen Pixbo Wallenstams ledning till 3-1. Den här gången var det Adelöws tur att ge en assist till Hansen.

– Vi gick in inför andra och sa att vi skulle ha mer tålamod. Det tycker jag att vi gjorde bra. Hela femman gjorde det bra och vi steppade upp efter matchens gång. Men vi vet att vi kan bättre, säger Caroline Adelöw.

Lördagens tredje period hann bara bli drygt en minut gammal innan Pixbo Wallenstam hade gjort periodens första mål. Debutanten Alicia Svensson, som inför säsongen kom från just Jönköping, blev målskytt och assisterades av Cajsa Elm. 4-1 var stllnigen i inledningen av den tredje perioden.

Men Pixbo Wallenstam var inte nöjda utan fortsatte att sätta press på gästerna. I den nionde minuten fick man återigen utdelning för sitt stora bollinnehav och sina många målchanser. 5-1 till Pixbo Wallenstam kom efter att Eliska Krupnova satt bollen i nät.

Bollen fortsatte sedan att rulla Pixbo Wallenstams väg, och så även målen. 6-1 gjordes av Mia Karjalainen när klockan stod på 14:43. Debutanten Amanda Berggren, ny från Karlstad, stod för assisten.

16:51 in i tredje perioden satte Jönköping matchens sista mål men mycket närmare än så kom aldrig gästerna. Pixbo Wallenstam vann till slut matchen med 6-2.

– Verkligen skönt med vinst och att ha premiären gjord. Det känns gött att stå här med en vinst, avslutar Caroline Adelöw.