Malmö
MAL

Övertygande seger när damerna slog Malmö hemma i Wallenstamhallen

8 november 2020 17:30

Efter att ha fått förra omgångens match uppskjuten var det återigen dags för Pixbo Wallenstams damer att spela SSL-match. Söndagens match mot Malmö hemma i Wallenstamhallen blev en målrik match som Pixbo Wallenstam vann.

– Vi vann ganska klart, så det var skönt med en seger före uppehållet som väntar, säger fyramålsskytten Denisa Ratajova.

Trots att nya direktiv och riktlinjer förbjöd publikstöd på matchen var det ett taggat Pixbo Wallenstam som kom till matchstart vid lunchtid under söndagen.

Hemmalaget inledde med mycket energi men fick mest fokusera på att försvara sig under de första minuterna. Trots det tog man något överraskande ledningen efter tre minuter genom Denisa Ratajova. Hon assisterades av Amanda Berggren.

Ett par minuter senare lyckades gästande Malmö FBC få till en kvittering genom Ellen Rasmussen. Strax efter målet drabbades hemmalaget dessutom av en utvisning och tvingades för första gången i matchen spela boxplay. Men något ledningsmål för gästerna blev det inte, utan Pixbo Wallenstam stod emot och kämpade på för ett nytt ledningsmål.

Efter kvitteringen var det tät kamp där båda lagen jobbade på hårt för att ta ledningen. Men det var Pixbo Wallenstam som åter lyckades ta ledningen. 16.22 in slog nämligen Emma Stenberg till med ett skott i bortre krysset från distans. 2-1 till hemmalaget. Ett resultat som stod sig perioden ut.

Knappt nittio sekunder in i mittpreioden utökade Pixbo Wallenstam sin ledning till 3-1, återigen via Denisa Ratajovas klubba som elegant serverades av Amanda Berggren. Två minuter senare stod det 4-1 i matchprotokollet efter att Rikke Hansen placerat bollen i gästernas målbur. Således en tremålsledning i inledningen av matchens andra period. Men Pixbo Wallenstam var inte nöjda. För 4.50 utökade man ytterligare genom Laura Manninen.

Gästernas redan branta uppförsbacke blev ännu brantare efter att Ratajova 11.33 från distans stänkt in sitt tredje mål för dagen och lagets sjätte. 6-1 till Pixbo Wallenstam efter två spelade perioder.

– Jag tyckte inte att jag hade så mycket boll, men jag var ganska fri, spelarna lyckades hitta mig och jag fick fina passningar. Så jag försökte bara att få in bollen, säger Denisa Ratajova.

När den tredje perioden drog igång gjorde hemmalaget det med en spelare mer på plan efter att gästerna dragit på sig en utvisning strax före mittperiodens slut. Spelarövertaget lyckades dock Pixbo Wallenstam inte förvalta på önskat sätt. Men endast sekunder efter utvisningens färdigställande fick man ändå nätkänning. Den här gången var det Rikke Hansen som satte 7-1, 1.31 in i den sista perioden.

En minut senare fick gästerna en efterlängtad reducering genom Urbánková som stänkte upp bollen i nättaket bakom Linnea Wall i Pixbo Wallenstams målbur.

– Jag tycker att det var en svår match, men vi spelade bättre första och andra perioden, säger Denisa Ratajova.

Malmö jobbade på för att få till ytterligare ett reduceringsmål, men hade svårt att komma igenom ett tätt Pixboförsvar. Istället var det hemmalaget som skapade fler chanser och var flera gånger nära att utöka sin ledning under den tredje perioden.

Men 13.23 fick Linnea Wall ändå se sig besegrad ännu en gång efter att gästernas nummer 33 Maja Ekström fått hål på henne och reducerat till 7-3. 16.27 fick gästerna till ännu en kvittering, efter tre sekunder i spel fem mot fyra.

– I tredje perioden trycker Malmö på mer och vi har lite bekymmer och problem. Men våra försvarare klarade det bra.

Trots hård press och intensiv jakt på fler kvitteringar fick gästerna till slut se sig besegrade. Slutresultatet skrevs slutligen till 8-4 efter att Ratajova gjort mål i tom bur.

– Tidigare har vi haft problem i de första två perioderna, så det är bra att vi lyckades spela bättre med bollen och ha kontroll över resultatet.

Damernas nästa match spelas den 21 november borta mot Nacka Wallenstam.