Sirius
SIR

Hemmaförlust för damerna mot Sirius

6 december 2020 19:00

Precis som förra söndagen väntade hemmamatch för Pixbo Wallenstams damer även denna söndag, nu på andra advent. Dessvärre blev det nu till skillnad från senast förlust.

Pixbo Wallenstam IBK - Sirius Innebandy 5-8 (3-2, 2-1, 0-5)

Mål Pixbo Wallenstam: Denisa Ratajova 2, Eliska Kruponova, Caroline Adelöw, Cajsa Elm

Mål Sirius: Klara Molin 2, Jonna Vuontisvaara, Moa Svanström, Mia Vallenius, Sara Attermo, Johanna Homi, Amanda Ljunggren

...

En av säsongens överraskningar, Uppsalalaget Sirius, besökte Wallenstamhallen denna andra advent. Pixbo Wallenstam kopplade greppet men efter en stark sista period kunde gästerna vända och vinna med 8-5.

Sirius tog en tidig ledning innan Pixbo Wallenstam utnyttjade ett power play och kvitterade. Eliška Krupnová gav sedan hemmalaget övertaget och satte 2-1 innan Denisa Ratajová snabbt utökade till 3–1. Gästerna reducerade före paus och hade fortsatt häng inför fortsättningen.

Pixbo Wallenstam redde ut ett box play i början på andra och gjorde sedan själva 4-2 när Caroline Adelöw nätade. Även nästa mål var rödvitt när Cajsa Elm satte femman. Sirius reducerade även nu före paus och var fortsatt med inför avslutningen.

Bortalaget satte en snabb reducering i början av tredje perioden. I spel fem mot tre kom Sirius kvittering och i efterföljande fem mot fyra även ett ledningsmål. När Pixbo Wallenstam låg på för en kvittering gjorde gästerna istället 5-7 och 5-8, det sista i öppen kasse.

– Vi trodde kanske att det skulle bli en enkel match för vi var inte lika taggade som förra helgen. Det blir lite hackigt med utvisningarna i sista men vi ska lösa det ändå, trots att de får momentum med sina mål. Vi skjuter över när vi väl får lägen och har inte riktigt siktet inställt idag, säger Moa Andersson.

Noterbart från matchen: Olivia Svartling, född 2002, från egna led, antecknades för sin första SSL-match.

Nästa vecka väntar dubbla matcher för Pixbo Wallenstams damer, båda hemma i Wallenstamhallen.

Fredag 11 december, 19.00, Karlstad

Söndag, 13 december, 16.00, Team Thorengruppen

– Då tar vi nya tag, säger Moa Andersson som i utsågs till matchens lirare i hemmalaget.