Lördag
24 Feb 1 match
Tisdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Idag 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Lördag
06 Apr 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Pixbo
PIX

Damerna bäst i väst - igen

15 januari 2021 21:30
SSL DAM

Under fredagen inte Pixbo Wallenstams damer till Varberg för säsongens andra västkustderby. Höstens match blev en jämn historia, det blev det nu också.

Warberg tog kommandot i fredagens svängiga västkustderby innan Pixbo Wallenstam tog över. I sista perioden var det återigen fördel hemmalaget men gästerna höll undan och kunde vinna med 7-6.


SSL DAM

Warberg IC - Pixbo Wallenstam IBK 6-7 (2-0, 1-6, 3-1)

Mål Warberg: Sandra Hawerman 3, Pernilla Hermansson, Alice Bengtsson och Andrea Envall

Mål Pixbo Wallenstam: Mia Karjalainen 2, Eliška Krupnova 2, Amanda Berggren, Rikke Ingebrigtsli Hansen och Cajsa Elm

...

Hemmalaget fick den bästa starten i Sparbanken Wictory Center och gjorde tidigt 1-0. Pixbo Wallenstam tryckte på för kvittering men istället kom 2-0 på straff i slutet av perioden.

Om Warberg fick en bra start på första perioden fick rävarna detsamma i andra. Amanda Berggren satte reduceringen efter 22 sekunder och Cajsa Elm kvitteringen efter sex minuter.

Världens bästa Eliška Krupnová gav sedan gästerna ledningen innan man redde ut ett box play. När man precis blev fulltaliga gjorde Krupnová sitt andra för kvällen. Även 5-2 kom innan Warberg reducerade. Symboliskt för perioden att Pixbo Wallenstam fick sista ordet när Mia Karjalainen gjorde lagets sjätte mål för dagen i sista minuten fram till Pixbolening 6-3.

Även i slutperioden fick gästerna en bra start, nu med 7-3 efter 23 sekunder spel när Karjalainen gjorde sitt andra mål för kvällen. Warberg gjorde sedan två snabba och fick även in 6-7 med några minuter kvar att spela. Kvitteringsjakten blev intensiv men Pixbo Wallenstam kunde hålla undan och vinna med uddamålet precis som i höstas.

"Första perioden är vi lite bättre och skapar några bra lägen men vi är inte tillräckligt heta för att sätta dit dem. Att Warberg gör två mål känns inte så rättvist. Men energin är bra hos oss och i andra perioden dominerar vi totalt. Vi vinner den med 6-1 vilket var i underkant. I tredje perioden känns deras två första mål lite slumpartade och efter det blir det lite nerver i spelet. Jag tycker dock att vi vann väldigt rättvist till slut och det var väldigt gött med tre poäng", säger huvudtränare Jonas Eliasson.

Noterbart från matchen är att Madicken Sandvad, född 2002, från PW-akademin, fick vara med på bänken i SSL för första gången.

Nästa match för Pixbo Wallenstams damer är på söndag, den 17 januari kl. 16.00 i Wallenstamhallen då Falun kommer på besök.