Falun
FAL

Målrik segermatch för damerna hemma mot Falun

17 januari 2021 21:30

Faluns damer gästade Mölnlycke och Wallenstamhallen under söndagen. Knappt en minut in i matchen fick vi se hemmalaget göra matchens första mål, efter det fortsatte målen att komma i en målrik tillställning. Gött att vi kunde vänta och ta ikapp i sista, säger Linnea Wall efter matchen.

Pixbo Wallenstam IBK - IFB Falun 9-3 (3-3, 2-0, 4-0)

Mål Pixbo: Cajsa Elm 3, Eliska Krupnova 3, Emma Stenberg 2, Caroline Adelöw

Mål Falun: Emma Hansson, Lovisa Åström, Emelie Björklund

...

Redan efter 41 sekunder hade Pixbo Wallenstam öppnat målprotokollet. Slarv i försvarspelet öppnade upp för Mia Karjalainen som hittade fram till Emma Stenberg som enkelt kunde trycka in matchens första mål. Men gästerna var snabba med att få revansch efter det tidiga öppningsmålet och fick till en kvittering efter tre spelade minuter.

Efter två snabba mål var det fortsatt högt tempo och chanser åt båda håll. Falun var inledningsvis något vassare och hade en hel del boll och press under matchinledningen. Sju minuter in lyckades gästerna utöka ledningen på ett märkligt volleyskott av Lovisa Åström, assisterad av Emma Lundmark från långt avstånd. Falun ville mer och utökade till 1-3 efter drygt nio minuter när flera spelare i Pixbo Wallenstam gick på byte under Falunanfall, strax efter två minuter i boxplay.

Ett något skakat hemmalag började hota framåt och hittade efter Faluns tredje mål fler luckor i offensiven. Falun fortsatte länge att dominera bollinnehavet under första perioden. Efter en tid med en hel del press av hemmalaget lyckades Emma Stenberg efter stolpskott och målvaktsräddning till slut få in 2-3. Hennes andra mål under kvällen och Karjalainen med ny assist. Hemmalaget fortsatte att trycka på efter målet och fick till en kvittering drygt en minut senare. 3-3 efter första perioden.

– Jag tycker inte att vi gör en särskilt bra första period, säger Linnea Wall.

Hemmalaget inledde matchens andra period med mycket bollinnehav och hög press. I takt med att matchklockan gick åt sig dock gästerna in i matchen på nytt och tvingade hemmalagets försvarare att jobba hårt, främst på grund av sina snabba spelomvändningar. Även hemmalaget var farliga i offensiven under mittperioden, men saknade skärpa i avsluten.

Trots det fortsatte Pixbo Wallenstam att försöka hota framåt och fick till slut belöning för sitt hårda jobb i offensiven. 17.41 in fick Cajsa Elm bollen, något slumpartat, och tryckte in andra periodens första mål och ett ledningsmål för hemmalaget. Någon minut senare hade Pixbo Wallenstam utökat sin ledning genom Krupnova. En relativt chansfattig period slutade till slut 2-0 till hemmalaget och resultattavlan visade 5-3 när lagen på nytt gick på periodvila.

– Vi körde på i andra perioden och försökte trycka på med ny energi. Till slut fick vi in två mål, säger Linea Wall.

Med en tvåmålsledning tog hemmalaget tag i kommandot inledningsvis i den tredje perioden. Drygt tre minuter in och efter en längre tid med press från hemmalaget lyckades Krupnova göra den tredje periodens första och hemmalagets sjätte mål. Tre minuter senare stod det 7-3 i matchprotokollet efter att Adelöw gjort sitt första mål för kvällen.

– Skönt att se att vi kunde fortsätta och även trycka in mål i tredje perioden, säger Linnea Wall.

Gästerna kämpade på för reduceringsmål, men hemmalaget var stabila i defensiven i tredje perioden och stod emot bra. Linnea Wall i målet prövades flertalet gånger, men var säkerheten själv mellan stolparna.

– Flesta skotten gick rätt på mig, sen var det bara att plocka returen.

För hemmalaget blev det en komfortabel avslutning av matchen. Man dominerade bollinnehavet och passade tryggt och lugnt runt bollen inom laget under större delen av den sista periodens andra halva. Gästerna försökte, men det var aldrig riktigt farligt.

– Otroligt skönt att vi kunde stänga en sistaperiod, det har vi haft problem med i slutet.

Pixbo Wallenstam vann till slut matchen med 9-3 efter mål av Cajsa Elm och Eliska Krupnova, som fick till ett hattrick under matchen.

– Hoppas att vi kan behålla denna känslan och fortsätta på onsdag mot Täby, avslutar Linnea Wall.