Dalen
DAL

Svängig match när herrarna tog emot Dalen på hemmaplan

30 oktober 2020 21:00

Sjätteplacerade Pixbo Wallenstam tog under fredagskvällen emot IBK Dalen hemma i Wallenstamhallen, ett Dalen som inför matchen låg på plats elva i tabellen Det blev en minst sagt tuff match för Pixbo Wallenstam, som först släppte in fem mål i andra perioden och sedan kom ikapp men tappade i sudden.

• Det är såklart tungt. Vi gör en andra period som inte går att förlåta, säger Fabian Lindbäck.

Pixbo Wallenstam IBK - IBK Dalen 7-8 OT (2-1, 0-5, 5-1, 0-1)

Mål Pixbo: Jens Milesson, Marek Benes, Gustav Fritzell, Felix Lanver, Fabian Lindbäck, Anton Eriksson, Andreas Stefansson

Mål Dalen: Christoffer Andersson 2, Jonas Landström, Johan Larsson, Pär Forsman, Daniel Sonidsson, Jakub Bina, Anton Åkerlund

...

Hemmalaget Pixbo Wallenstam fick jaga en hel del boll inledningsvis i matchen. Dalen hade stort bollinnehav och tvingade det rödvitrandiga hemmalaget att fokusera på sin defensiv de första minuterna. Gästernas press öppnade dock upp för långa bollar mot mål för Pixbo Wallenstam. Matchens första två farliga lägen kom till efter just sådana chanser, men Stefansson och Benes fick inte riktigt koll på bollen när den kom studsande.

Efter gästernas press i början av den första perioden spelade sig Pixbo Wallenstam allt mer in i matchen och hotade med ett par farliga chanser. Vid 11.10 på matchklockan öppnade man dessutom målskyttet i matchen genom Jens Milesson.

Målet gav rävarna blodtörst och mersmak för fler mål. Bara ett par minuter senare hade man träffat stolpen och tvingat Parsjö-Tegnér i Dalens målbur till ett par svettiga räddningar. 15.25 in fick han dock se sig besegrad igen efter att Benes tryckt in en boll som han kyligt fått av Östholm.

Dalen gav sig inte för det. Knappt två minuter senare lyckades man nämligen, lite turligt, få in ett reduceringsmål. Trots reduceringsmålet var det ändå mestadels hemmalaget som hade spelet sista delen av den första perioden. En period som slutade 2-1.

Knappt 30 sekunder in i den andra perioden hade hemmalaget redan fått till en farlig målchans, men målvaktens hjälm var i vägen. Maskträffen väckte inte bara hjälmbäraren, utan även hela laget. Fyra minuter in fick Dalen nämligen till en kvittering. 6.50 lyckades Dalen dessutom ta ledningen i matchen för första gången och 13.45 hade man utökat till 2-4. 16.04 stod det 2-5 på tavlan och 17.37 2-6.

Pixbo Wallenstam kämpade på under den andra perioden och hade flera skott på mål. Men man hade svårt att få stopp på Dalens snabba kontringar, vilket resulterade i att man halkade längre och längre efter på poängtavlan. I takt med att målen trillade in bakåt släppte man allt mer fokus på defensiven, vilket öppnade upp för gästernas spelvändningar. När den andra perioden var slut stod det 2-6 på tavlan. Pixbo Wallenstam hade alltså tappat 2-1 ledning till underläge till 2-6, på en period.

– Vi går in och förlorar alla femtiofemtio-dueller, är svaga i närkamperna och det är där vi tappar, säger Fabian Lindbäck.

Oavsett vad som sades i omklädningsrummet inför den tredje perioden så verkade det inledningsvis i perioden ha gett effekt. För det var ett rasande snabbt och intensivt Pixbo Wallenstam som kom ut efter pausen. Samtliga spelare gav 110 procent och Dalens spelare fick inte en lugn stund att njuta av sin ledning.

– Inför tredje sa vi att vi skulle gå ut och göra i princip allt bättre. Speciellt närkamper, vinna femtiofemtio-duellerna och sedan bara köra.

Efter drygt fem minuter fick hemmalaget äntligen utdelning för sitt hårda slit. Och allt lossnade. Tre gånger om. Först genom Fritzell, ett par sekunder senare genom Felix Lavner och till sist Fabian Lindbäck. Tre mål på ungefär 30 sekunder (!) hade fått Pixbo Wallenstam med i matchen igen och man låg efter 6.10 bara under med ett mål. Fabian själv gjorde ett mål och två assist under den korta tiden.

– Det får väl vara bra. Men det hjälper ju inte nu efter matchen. Vi förlorade ju som sagt, vilket är surt. Men det är väl roligt att bidra.

Nu var det helt plötsligt hemmalaget som dominerade och höll i taktpinnen. Tre snabba mål hade lätt kunnat bli fem eller sex mål, om det inte hade varit för Dalens målvakt som stod för ett par riktigt svettiga räddningar.

Men till slut fick han ändå se sig besegrad, på nytt. 10.54 fick Pixbo Wallenstam till en kvittering genom Anton Eriksson. Som i samma sekvens fick 2+10 för osportsligt uppträdande. 6-6 på tavlan. En minst sagt galen match.

Efter kvitteringen var det en jämn och böljande match där båda lagen gick för att ta ledningen. Till slut var det dock gästerna som fick in ledningsmålet, 16.19 in.

Pixbo Wallenstam som redan hämtat ikapp flera mål under perioden var dock inte redo att ge upp matchen än. Med 56 sekunder kvar, och med sex man på planen, fick man till en kvittering genom Stefansson och tvingade fram en förlängning.

Där var det fyra mycket svängiga minuter med chanser åt båda håll. Men till slut stod Dalen som segrare efter ett mål av Åkerlund som drog målvakten och placerade in bollen.

– Under sextio minuter så är väl vår insats knappt godkänd. Vi gör en stark tredje period och hämtar upp, men första och andra är inte bra.