Söndag
31 Jan 2 matcher
Onsdag
10 Feb 1 match
Söndag
14 Feb 2 matcher
Onsdag
17 Feb 1 match
Fredag
19 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 2 matcher
Fredag
05 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Jönköping
JIK

Segersviten fortsätter för herrarna - vinst hemma mot Jönköping

21 februari 2021 21:00
SSL HERR

Under söndagen kom Jönköping på besök till Wallenstamhallen för SSL-match mot Pixbo Wallenstam. Ytterligare en viktig match i kampen om SM-slutspel för Pixboherrarna. Och den positiva trenden fortsätter för hemmalaget som tog fjärde raka vinsten och tre nya poäng.


SSL HERR

Pixbo Wallenstam IBK - Jönköpings IK 7-3 (1-0, 4-2, 2-1)

Mål Pixbo Wallenstam: Martin Östholm 3, Andreas Stefansson, Marek Benes, Axel Larson, Oskar Weissbach

Mål Jönköping: Emil Nilsen, Dennis Svensson, Filip Björk

...

En negativ trend har nu vänts till en positiv dito för Pixbo Wallenstams herrar. Under söndagen kom fjärde raka segern och det var en bra start på mittperioden som bäddade för dagens 7-3 seger.

Gästerna fick chansen att ta ledningen på straff i mitten av den första perioden. Den räddade Jon Hedlund och istället kunde Andreas Stefansson ge hemmalaget ledningen i power play minuterna senare, det blev periodens enda mål.

I början av mittperioden satte rävarna in en växel till och gick snabbt fram till 4-0 efter mål av Marek Beneš, Axel Larson och Martin Östholm. Jönköping reducerade två gånger om innan Oskar Weissbach gjorde 5-2 på straff strax före periodpaus två.

I mitten av tredje perioden gjorde Martin Östholm sitt andra mål för dagen fram till 6-2. Gästerna replikerar dock snabbt och tog sedan ut målvakten tidigt. Då fullbordarde Östholm sitt hattrick i öppen kasse fram till 7-3.

– I varje period tycker jag att vi är bättre i den första halvan, sedan släpper vi in Jönköping. Vi kan höja oss en nivå till men nöjer oss med att spela på deras villkor. Vi gör det som krävs men visar i perioder att vi kan mer, säger Anton Eriksson.

Östholm blev poängbäst i hemmalaget denna eftermiddag med tre mål och en assist (3+1) och Anton Eriksson utsågs till matchens lirare hos rävarna.

– Skönt såklart att vinna, samtidigt får vi tacka spelschemat lite, de sista fyra matcherna ska vi ta tolv poäng vilket det också har blivit. Vi vet att det är nu i slutet av serien som allt avgörs och alla är beredda att gå in och göra det jobbet som krävs i fortsättningen också, säger Anton Eriksson.

Nästa match för Pixbo Wallenstams herrar spelas även den på hemmaplan. Tid och plats: Onsdagen den 24 februari kl. 19:30 i Wallenstamhallen. Motsåndare: Linköping.