Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Idag 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Hemma
Mullsjö
MUL
Borta
Pixbo
PIX

Suddendrama för herrarna

5 mars 2021 22:00
SSL HERR

Under fredagen åkte Pixbo Wallenstams herrar till Mullsjö för bortamatch. Det blev en rafflande tillställning med riktig slutspelskänsla som avgjordes i sudden death.


SSL HERR

Mullsjö AIS - Pixbo Wallenstam IBK 3-2 (0-0, 1-1, 1-1, 1-0)

Mål Mullsjö: Pelle Tarenius, Rikard Eriksson, Daniel Gidske

Mål Pixbo Wallenstam: Fabian Lindbäck, Andreas Stefansson

...

Det blev en jämn match i Nyhemshallen under fredagskvällen. Dessvärre var det rävarna som drog det kortaste strået när hemmalaget Mullsjö kunde vinna i sudden death. Men hoppet om slutspel lever kvar i och med poängen man tog med sig hem.

Efter en mållös första period gjorde Mullsjö 1-0 sex minuter in i andra. Fabian Lindbäck kvitterade till 1-1 i mitten av perioden vilket även var resultatet i pausvila två.

Matchen stod sedan och vägde i tredje perioden - chanser åt båda håll. Men det var Mullsjö som till slut tog ledningen med endast 94 sekunder kvar att spela av matchen. Pixbo Wallenstam knep dock det sista halmstrået när Andreas Stefansson satte kvitteringen i den sista ordninare spelminuten och tog matchen till sudden death.

– Jag kan inte säga någonting dåligt om vårt försvarsspel när vi släpper två mål på sextio minuter. Det är lite så det har sett ut de senaste matcherna. Tyvärr är det lite för lite produktion framåt, vi borde kunna vinna när vi släpper två mål bakåt. Mullsjö är extremt aggressiva och ettriga idag och det sätter lite griller i huvet på oss men vi hittar en medicin mot det i tredje. Där är vi bättre och har tryck stora delar så det är lite surt att vi inte kan trycka in en eller två kassar till, säger huvudtränare Tim Wiklund till Sportexpressen Play efter matchen.

Sudden blev sedan 49 sekunder gamal innan Mullsjö avgorde.

– Tre poäng är alltid bättre än en. Det ligger lite i våra motståndares händer nu så vi får se hur läget ser ut efter morgondagens matcher. Men som vi ser på det är allt fortfarande öppet och jag räknar med att det kommer att avgöras i den sista omgången, säger Tim Wiklund.

SNABBA MATCHFAKTA

– Pixbos Andreas Stefansson kvitterade matchen till 2-2 med sitt 38:e mål på säsongens 25 matcher.

– Mullsjö avlossade 31 skott på mål, men burväktare Jon Hedlund i Pixbo Wallenstam räddade 28 av dem.

NÄSTA MATCH

Sista matchen i grundserien 2020/21 för Pixbo Wallenstams herrar spelas mot Kalmarsund hemma i Wallenstamhallen, lördagen den 13 februari kl. 15.00.