Endre
END

Damerna kopplade greppet i semifinalserien

8 april 2021 22:00

Under torsdagen inleddes SM-semifinalserien mellan Pixbo Wallenstam och Endre. I den första matchen var rävarna starkast och kunde ta ledningen med 1-0 i matcher. Pixbo Wallenstam visade klass och vann med 7-2. Cajsa Elm var stor frontfigur i matchen och gjorde totalt fyra poäng.

SM-semifinal

Pixbo Wallenstam IBK - Endre IF 7-2 (1-0, 3-2, 3-0)

Mål Pixbo: Cajsa Elm 2, Denisa Ratajova 2, Eliska Krupnova, Caroline Adelöw, Emma Stenberg

Mål Endre: Elin Roos, Wilma Johansson

...

Efter en jämn första halva av matchen koppplade hemmalaget taget i Wallenstamhallen. Till slut kunde Pixbo Wallenstam vinna med 7-2 och skaffa sig ett skönt övertag i matchserien.

Cajsa Elm gav rävarna ledningen i matchminut åtta med det som visade sig bli periodens enda mål.

– Det var nog lite semifinalnerver där vi tänker lite för mycket istället för att släppa lös, säger lagkapten Ida Sundberg.

Efter att hemmalaget fått ett mål bortdömt och även missat ett power play i början av mittperioden gjorde Endre 1-1. Elm satte sedan sitt andra mål för kvällen med en blixtsnabb replik innan Denisa Ratajová gjorde 3-1 efter tretton minuter. Tre minuter senare kom ytterligare ett tjeckiskt mål genom Eliška Krupnová. Periodens sista mål blev dock gotländskt genom en reducering till 2-4.

– Nu börjar vi släppa loss och det ger resultat, säger Ida Sundberg.

Tre minuter in i tredje perioden satte Caroline Adelöw femman och strax efter kom även 6-2 signerat Emma Stenberg. I ett nytt power play gjorde Ratajová sitt andra och lagets sjunde mål för kvällen vilket också blev slutresultatet.

– Endre måste gå framåt och vi gillar deras press på något sätt där vi kan vinna boll, ställa om och skapa lägen, säger Ida Sundberg.

Ida Sundberg är en av dem som är kvar från guldlaget 2016, ikväll blev hon utsedd till matchens lirare i hemmalaget.

– Vi har sagt hela säsongen att vi kan gå hela vägen i år, och nu är vi tre segrar ifrån det målet, säger Ida Sundberg.