Thorengruppen
TTG

Nyårssmäll av damerna – vann på hemmaplan mot Team Thorengruppen

29 december 2021 21:00

Sista matchen under 2021 för Pixbo Wallenstams damer blev en riktig höjdare. Efter förluster i både SM-finalen i april och cupfinalen i november kom revanschen då man äntligen besegrade Team Thorengruppen.

En seriefinal som årets sista match är häftigt, att sedan vinna den är ännu häftigare. Fyra mål på två magiska minuter i mitten av matchen avgjorde till Pixbo Wallenstams fördel.

Första perioden såg ut att bli mållös men strax före periodvilan satte Emma Stenberg 1-0 följt av en kvittering från Thorengruppen.

"Det var ett ställningskrig där vi kände på varandra. Att det var lika efter första kändes rättvist", säger Cajsa Elm

Även första halvan av mittperioden blev mållös men sedan gjorde hemmalaget några riktigt starka minuter. Eliška Krupnová inledde målkavalkaden köksvägen innan Mia Karjalainen, Cajsa Elm och Klara Loneberg hittade rätt bakom Team Thorengruppens målvakt. Denisa Ratajová utökade även till 6-1 innan Thorengruppen reducerade i power play precis före paus.

"Vi får islossning där i mitten av perioden och allt går in", säger Cajsa Elm.

I inledningen av tredje utnyttjade gästerna ytterligare ett power play, nu fram till 6-3 innan Emma Stenberg blev tvåmålsskytt. Thorengruppen reducerade igen och satsade sedan allt på ett kort genom att plocka ut målvakten tidigt. Då satte just Cajsa 8-4 i öppen kasse som spiken i kistan.

"Jätteskön och efterlängtad seger såklart. Nu vet vi att vi kan slå dem och att de inte är omöjliga. Det grämer mig dock lite att vi släpper två i box play men å andra sidan släpper vi bara två i spel fem mot fem", säger Cajsa Elm.

Emma Stenberg blev matchens lirare med 2+1. Cajsa blev dock poängbäst i hemmalaget med två mål och två assist och kan se tillbaka på en fin höst med VM-guld som kronan på verket.

"Vi har börjat göra lite fler mål nu på slutet vilket gör att vi får lite mer andrum i matcherna. Dessutom är vi grymma i försvaret och har släppt in minst mål av alla. Det kan bli en rolig vår", säger Cajsa Elm.

Nu väntar ett kort nyårsuppehåll för Pixbo Wallenstams damer. Nästa match är KAIS Mora borta, den 4 januari 2022 kl. 19:00 i Idre Fjäll Arena.