PIX

Krupnová bakom årets första trepoängare för damerna

4 januari 2022 22:00
SSL DAM

I den första matchen 2022 kom också årets första trepoängare för Pixbo Wallenstams damer. Detta mot KAIS Mora på bortaplan och efter en show av tjeckiska stjärnan Eliška Krupnová.

Det blev en tripp till Dalarna i årets första SSL-match för Pixbo Wallenstams damer. En trevlig sådan då man fick med sig tre poäng hem efter en välförtjänt 7-3 seger.

Gästerna tog kommandot i den första perioden och släppte inte greppet. Bakom segern låg en an av lagets tjeckiska stjärnor, Eliška Krupnová.

Cajsa Elm inledde målskyttet i Idre Fjäll Arena efter åtta minuters spel. Under den första perioden hann Eliška Krupnová sedan bli tvåmålsskytt när hon gav Pixbo Wallenstam en skön 3-0 ledning inför fortsättningen.

I mittperioden utökade Emma Stenberg till 4-0 med vad som såg ut att bli periodens enda mål. Då kom en hemmareducering med 19 sekunder kvar att spela av perioden.

KAIS Mora gjorde även det första målet i den tredje perioden fram till 2-4 vilket gav matchen nerv på allvar. Då replikerade Klara Loneberg snabbt och Krupnová fullbordade sitt hattrick fram till 6-2. Eliška gjorde sedan sitt fjärde och lagets sjunde mål innan hemmalaget fastställde slutresultatet till 7-3 med rävögon sett.

"Vi gör inte vår bästa match någonsin, men vi har en tillräckligt bra lägstanivå för att slå ett jobbigt KAIS Mora", säger Joel Rauswall, rävarnas huvudtränare för dagen.

Segern innebär att Pixbo Wallenstams damer nu leder serien efter tolv spelade matcher. Nästa match är Malmö borta på söndag den 9 januari. Matchstart kl. 13.00 i Baltiska Hallen.