MAL

Damerna vann på bortaplan mot Malmö

9 februari 2022 22:30
SSL DAM/HERR

Den senaste matchen för Pixbo Wallenstams damer spelades den 15 januari. Under onsdagen var det äntligen dags för match igen då färden gick mot Malmö. Och formen verkar hålla i sig, detta efter ytterligare en trepoängare och seger med 6-3.

En islossning i mittperioden lade grunden för Pixbo Wallenstams bortaseger i Baltiska hallen. Gästernas marginal blev till slut tre bollar och innebar Pixboseger med 6-3.

Det tog mindre än tre minuter för Eliška Krupnová att spräcka nollan bakom Malmös keeper. Det visade sig bli det enda målet i den första perioden trots att båda lagen hade bud på mer. Ett bra jobb av båda målvakterna gjorde att siffrorna hölls nere.

Duon Krupnová-Stenberg fixade även 2-0 i mitten av andra perioden. Det blev starten på islossningen som fortsatte när Alicia Svensson satte trean efter frislag mindre än minuten senare. Innan perioden var slut kom också 4-0 då Moa Andersson nätade och 5-0 när Svensson blev tvåmålsskytt.

Fem minuter in i sista perioden kom två snabba reduceringar för hemmalaget som fick lite vittring. 2-5 och Malmö tryckte på för fler mål. Men nästa mål kom först i slutminuten av matchen. Sista ordet fick dock Emma Stenberg som fick sätta 6-3 i öppen kasse med fyra sekunder kvar att spela.

"Skönt att vara igång igen efter ett längre uppehåll. Malmö kommer ut hårt och spelar en fysisk innebandy i sextio minuter. Vi gör en stark andra period där vi med ett större tålamod lägger grunden för tre poäng. Överlag en match med mer kamp än skönspel. Förutom tre poäng tar vi med oss andra perioden och arbetsinsatsen", säger huvudtränare Jonas Gustafsson.

Poängbäst i Pixbo Wallenstam: #17 Emma Stenberg 1 mål +3 assist

Matchens lirare i Pixbo Wallenstam: #94 Lara Heini

Nästa match för Pixbo Wallenstams damer är även den på bortaplan. På lördag, den 12 februari styrs bussen mot Karlstad. Matchstart 14:30 i Colorama Arena.