PIX

Ny trepoängare för damerna - vinst borta mot Karlstad

12 februari 2022 20:00
SSL DAM

Malmö i onsdags och Karlstad under lördagen. SSL-turnén för Pixbo Wallenstams damer fortsätter genom Sverige. Och det går bra. Under lördagen kom en ny trepoängare, segersiffrorna skrevs till 11-5.

Hemmalaget Karlstad hängde med i två perioder i Colorama Arena. Men i tredje perioden lade gästerna in en högre växel och kunde avgöra matchen och vinna den klart med 11-5.

I en böljande och fartfylld första period spräckte Emma Stenberg nollan efter 13 minuter. Karlstad kvitterade innan paus vilket gjorde matchen jämn inför fortsättningen.

I mittperioden var det hemmalaget som tog kommandot med ett ledningsmål i power play. Glädjen blev dock kortvarig då Eliška Krupnová replikerade omgående. När perioden närmade sig slutet gjorde Klara Loneberg två snabba mål och satte rävarna i förarsätet inför avslutningen.

Gästerna satte in en högre växel i början av tredje perioden och gjorde nu inte bara två utan tre snabba mål. Detta genom Flurina Marti, Loneberg som fullbordade sitt hattrick och Stenberg som blev tvåmålsskytt. Hemmalaget reducerade sedan innan det var Krupnovás tur att bli tvåmålsskytt och Lonebergs tur att bli fyramålsskytt. Alicia Svensson fixade tvåsiffrigt innan Loneberg satte sitt femte mål för matchen. Det var dock Karlstad som fick avsluta målfabrikationen med två reduceringar fram till slutresultatet 5-11 med deras ögon sett.

"Karlstad borta är ingen enkel uppgift. De ligger nära och är tuffa i sitt markeringsspel vilket vi får känna på i första perioden. Där spelar vi lite för svårt och de får vända spelet på oss. Jag är nöjd med hur vårt anfallsspel växer under matchens gång och hur alla spelare stämplar in för att vinna dueller. Överlag, spelmässigt tar vi steg framåt mot där vi vill vara", säger huvudtränare Jonas Gustafsson.

Poängbäst i Pixbo Wallenstam blev Klara Loneberg md sina fem mål.

Nästa match för Pixbo Wallenstams damer spelas även denpå bortaplan. På måndag, den 14 februari, styrs bussen mot Dalarna för match mot Falun kl. 19.00 i Guide Arena.