SIR

Ny målfest hemma för damerna

18 februari 2022 22:30

Efter tre raka bortamatcher var Pixbo Wallenstams damer tillbaka på hemmaplan. Och man verkade trivas då man bjöd på målkalas och kunde vinna med god marginal hemma mot Sirius.

Under fredagen spelade Pixbo Wallenstams damer sin fjärde match på tio dagar, nu hemma mot Sirius. Efter förlusten senast borta mot Falun var det revanschsugna rävar publiken fick se på hemmaplan. Och visst vände man på steken, slutresultatet skrevs till 10-3.

Hemmalaget rivstartade i första perioden då Denisa Ratajová satte ledningsmålet efter tre minuters spel. Efter en bortakvittering replikerade Mia Karjalainen och Emma Stenberg med två snabba mål och satte rävarna i förarsätet. Sirius tog time out innan Stenberg blev tvåmålsskytt. Inte heller ett målvaktsbyte hjälpte gästerna då Alicia Svensson och Rikke Ingebrigtsli Hansen också nätade före paus ett.

"Sirius började bra men när vi satte några bollar blev vi lite lättade och kunde börja spela ut", säger Mia Karjalainen

Mittperioden blve inte lika målglad. Pixbo Wallenstams damer gick mållösa därifrån och gästerna gjorde periodens enda mål.

Caroline Adelöw blev första målskytt i sista perioden innan Sirius reducerade. Hemmalaget fick dock sista ordet i matchen när Krupnová blev tvåmålsskytt och Stenberg fastställde sitt hattrick. Målen betydde att Pixbo Wallenstam fixade tvåsiffrigt och fastställde slutresultatet till 10-3.

"Det är lite svårt att hålla den nivån vi gjorde i första perioden i en hel match. Men vi hade kul idag och gjorde ändå tvåsiffrigt", säger Mia Karjalainen.

Mia Karjalainen missade de första matcherna på säsongen men är nu fit for fight igen.

"Man är inte så ung längre men det funkar", säger Mia Karjalainen.

Det tighta spelschemat fortsätter. Nästa match för Pixbo Wallenstams damer spelas mot Jönköping borta på söndag den 20 februari. Matchstart på sportexpressenplay.se och i Jönköpings Idrottshus kl. 16.00.

Det är roligt med tätt schema, det blir lite slutspelskänsla. Samtidigt är det extra viktigt med återhämtning då, säger Mia Karjalainen.

Poängbäst i Pixbo Wallenstam: Emma Stenberg 3+0 (mål + assist), Eliška Krupnová 2+1, Rikke Ingebrigtsli Hansen 1+2 och Cajsa Elm 0+3.

Matchens lirare i Pixbo Wallenstam: Mia Karjalainen