Thorengruppen
TTG

Damerna vann grundserien 21/22 - sista matchen spelas på lördag

13 mars 2022 22:30

Under söndagen åkte Pixbo Wallenstams damer till Umeå för seriefinal mot Team Thorengruppen. Efter en övertygade 9-5 seger står det klart att Pixbo Wallenstams damer vinner SSLs grundserie säsongen 2021/2022.

Eliška Krupnová gav gästerna ledningen efter fyra minuter. Ledningen utökades i mitten av perioden då Caroline Adelöw nätade. Resultatet efter första perioden skrevs till 0-3 då även Flurina Marti hittade rätt före paus.

Mittperioden blev den mest händelserika i matchen där resultatet gick från 0-3 till 3-7. Bland annat gjorde gästerna ett mål i box play och hemmalaget bytte målvakt i slutet.

Team Thorengruppen fick ett tidigt reduceringsmål i tredje perioden. Man fick även chansen att knapra in ytterligare i ännu ett power play men lyckades inte med det. En sen reducering fick man dock till innan Klara Loneberg fullbordat sitt hat-trick och fastställde slutresultatet till 5-9.

"Vi tar tre poäng idag genom en stark defensiv insats och en fantastisk energi på och vid sidan av plan. Offensivt spelar vi stundtals väldigt bra och är framförallt ruskigt effektiva. Samtligt tycker jag att det finns mer att hämta då vi tappar många bollar i uppspelsfasen. Summerat, en bra match från vår sida och en härlig känsla att åka hem med både tre poäng och en serieseger", säger huvudtränare Jonas Gustafsson.

Poängbäst i Pixbo Wallenstam: Klara Loneberg med 3+1 (mål och assist).

Den sista SSL-matchen i grundserien spelar Pixbo Wallenstam mot KAIS Mora på lördag hemma i Wallenstam Arena kl. 15.00. Väl mött i hallen!