Tisdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Idag 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Lördag
06 Apr 1 match
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Mora
MORA

Seger i sista seriematchen för damerna

19 mars 2022 19:00
SSL DAM

Pixbo Wallenstams damer var klara seriesegrare redan innan sista SSL-matchen hemma i Wallenstam Arena under lördagen. Man gjorde en bra finish på serien och vann även avslutningen, segersiffrorna skrevs till 9-1.


KAIS Mora hade mest att spela för denna dag men det var Pixbo Wallenstam som kopplade greppet och behöll det i 60 minuter. Åtta måls marginal blev det till slut och Pixboseger med 9-1.

Lagkapten Ida Sundberg gav hemmalaget ledningen efter två minuters spel. Denna utökades två gånger om före paus ett då Emma Stenberg och Rikke Ingebrigtsli Hansen nätade.

I mittperioden tog det 18 sekunder innan Moa Andersson satte fyran och åtta sekunder innan Stenberg satte sitt andra för dagen och blev tvåmålsskytt. Ida Eliasson gjorde 6-0 och Denisa Ratajová 7-0 innan KAIS Mora fick avrunda perioden med ett reduceringsmål.

I tredje perioden blev Eliška Krupnová och Klara Loneberg målskyttar och fastställde slutresultatet till 9-1.

"KAIS Mora har allt att spela för samtidigt såg vi detta som ett genrep inför slutspelet och vi vill hitta bra lösningar i vårt spel. Jag tycker vi gör en bra insats. Att vinna serien var absolut ett delmål och vi ville sätta oss i en bra position vilket vi nu lyckats med. Huvudmålet kommer nu", säger Cajsa Elm.

Cajsa vann den interna poängligan i grundserien med sina 29 mål och 31 assist. Hon slog därmed Sara Helins klubbrekord från säsongen 2011/12 på 56 poäng.

"Jag hade koll på rekordet och att nå 60 poäng var en liten milstolpe. Det har hänt grejer sedan jag kom hit från Jönköping. Jonas har gett mig ett stort förtroende och jag spelar med bra spelare", säger Cajsa Elm.

Matchens lirare i Pixbo Wallenstam: Cajsa Elm. Poängbäst i Pixbo Wallenstam: Cajsa Elm 3 assist.

Strax efter slutsignalen gjordes kvartsfinalvalen. Där valde seriesegrarna Pixbo Wallenstam tabellsjuan Nacka som motståndare. Datum och tider kommer så håll utkik här och på våra sociala medier.

"Nacka är på uppåtgående. Samtidigt har vi erfarenheten de saknar. Vi har absolut nycklar för att slå Nacka men det kommer att bli en jämn serie, det är bara bra lag i ett slutspel", säger Cajsa Elm.